Merhaba herkese.
Bir proje aldım arkadaşlar. proje halihazırda bi dedicated server üzerinde. cpanel'den wordpress woocommerce çalıştırıyor ve sayfa açılış hızları vasat.
TTFB 2000ms nin altına düşmüyor. 370 request var anasayfada. bunların haricinde de LCP 5.2sn, FCP 3.9sn.
350-400 civarı ürün ve hatrısayılır miktarda sipariş var. kampanya zamanları yoğun trafiğe maruz kalıyor ama sunucu kaldırıyor. normal zamanlarda ise anlık 20-30 ziyaretçili bir woocommerce e-ticaret sitesi.
hız sorununun sebebi yanlış eksik kurulum. yanlış tema ve tam manasıyla yamalı bir sistem olasından kaynaklanıyor. Daha önce çok patlamış site. altyapıyı düzeltmek yerine servere yatırım yapmış yönetici.
Ben farklı bir sunucuda 0'dan bir wordpress üzerine woocommerce kurup. ürünleri siparişleri ve yorumları migrate edip müşteri onayından sonra domaini ns yönlendirmesiyle yeni sunucuya yönlendirip canlıya alma planım var. Aynı zamanda wpml 2 lisanlı bir site olacak. (müşteri wordpress woocommerce istiyor)
İlk sorum: Cloudflare kullanarak bu yoğun yükü hafifletebilir miyim? Ve e-ticaret siteleri için cloudflare'in dezavantajları neler?
İkinci sorum: Hosting olarak bir dedicated server yerine hostinger cloud enterprise paketini düşünüyorum. Çok performanslı ve avrupa lokasyonlu plan oluyor. Sizce Cloudflare Free + hostinger cloud enterprise kombinasyonu sağlıklı çalışır mı?
Üçüncü sorum: Litespeed cache kullanıyorum genel olarak. e-ticarette nelere dikkat etmeliyim. genelde object cache (redis ile), browser cache ve heartbeat için kullanırım, diğerleri kapalı kalır.
Cpanel Awstats istatistikleri:
Hostinger paket özellikleri:
Analytics: