Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkçası burada taban fiyat olmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum ki kimsenin taban kısmına takıldığını da düşünmüyorum.

Bir dökümcü benim yaptığım tasarıma farklı X kişisinin yaptığı tasarıma farklı fiyat verir. Ben zor tasarımlar çıkarırken X kişisi basit tasarımlar çıkarıyor. Haliyle iş gücü aynı olmuyor.

Benim tavsiyem taban fiyat kalkmalı buradan.
Taban fiyat dediğimiz olgu zaten işini profesyonel yapan kişiler için pek bir anlam ifade etmemektedir. Fakat taban fiyatın önemi şudur; serbest her piyasada olduğu gibi fiyat kırmaya ve öldürmeye çalışmak sureti ile müşteri kazanmayı hedefleyen kişiler vardır. Bunların önüne geçmektir. Elbette işini bilen kişiler zaten ucuza kaçmak yerine kaliteli yazılımcılar ile çalışır fakat sektör hakkında bilgi sahibi olmayan birisi iş yaptırmak istediğinde ne nasıldır bilemez. Taban fiyatın olmadığı bir durumda ve bilgisiz birisinin proje yaptırmak istediği bir senaryoda işi kaliteli yapamayacak birisi piyasanın çok altında fiyat verip işi almaya çalışabilir. İşin sonucunda kalitesiz sonuç elde edince, iş yaptırmak isteyen kişiyi dolaylı yoldan zarara uğrayabilir. Bütün freelance ve bu tip iş platformlarında taban fiyat vardır. Hatta bizzat ülkelerde taban işçilik ücretleri mevcuttur. Taban fiyat politikasının çok fazla sebebi var. Basitçe kaldırın demek yarardan çok zarar yaratabilir.