Herkese merhaba şimdi araştırma yaparken birşeyle karşılaştım item satış ve paket satış siteleri ciroları yüksek olan siteler fatura kesiyorlar ve kıbrıs serbest bölge liman yazıyor.
Şimdi vergi vermek isteyen vardır yada yoktur bilmem ama durumu şöyle özetleyeyim. Türkiyede bir vergi kaydınız var diyelim 10.000 tlye websitesi yaptınız siteyi nasıl yaptınız wordpressten yaptınız , hosting nerde kendi reseller sunucunuzda yani resellera kurdunuz domaine para verdiniz sadece , siteyide 10bine sattınız.
10.000 tl içinde fatura kestiniz , bu fatura tutarının %20 kdvsini ödemeniz gerekiyor yani 2000 tl
Daha bitmedi şimdi birde 10.000 tl kazandıüınız için 10000 tlnin %20 gelir vergisini vermek zorundasınız 2000 tl
Vermiş olduğunuz hizmet , websitesi , danışmanlık yada neyse fatura kestiniz sonuçta
Gider olarak ne göstereceksiniz ? Sadece 300 lira domain faturasını yani kazandığınız 10000tlnin 4000tlsini vereceksiniz evvela. (Benim muhasebeci böyle diyor en azından , gider olarak ne gösterecek misim takipci yorum vs %100 kar etmiş oluyor muşum)
Trde şirket kurarsam yukarıdaki senaryo var. Herkeste vergisini versin orası tartışılmaz zaten.
Gelelim asıl meseleye bu büyük takipçi siteleri , itemsatış gibi siteler neden kıbrısı tercih ediyorlar ?
Kıbrısta vergi yok mu ?
%0 kdv ile fatura kesmiş adam bana.
Kıbrısta gelir vergisi kdv yoksa sonuçta türkiyede yaşıyoruz para buraya gelecek türkiye için sıkıntı olur mu ?
Yasal mı daha doğrusu.
Bilgisi olanlar iletişime geçerse yada fikirlerini belitirlerse sevinirim.