Merhaba, 1,5 sene kadar öncesinde R10 üzerinden birisinden bir şey aldım. Aldığım şeyi meğer bu kişi çalıntı kredi kartı ile sipariş etmiş ve yetmezmiş gibi bu firma bana dava açmış. Elimde dekont, dekont üzerinde ki açıklama da aldığım ürüne dair ne aldığımı açıkladığım bilgiler, isim, banka bilgileri, telefon numarası gibi bilgiler var. Bu bilgiler ile avukat tutmadan kendim doğrudan mahkemeye bu bilgileri sunsam kazanma durumum nedir? Ya da bazı duruşmalar için devlet bize ücretsiz avukat veriyor mu ne yapmam gerekiyor?
Olayı biraz açayım: Ben X kişiden sipariş veriyorum (x dememdeki sebep banlı olduğu için), bu kişide çiçeksepeti firmasından benim adıma gitmiş hesap açmış birde oradan sipariş vermiş ürünü, sipariş verirken de gidip çalıntı kredi kartı kullanmış. Çiçeksepeti hiçbir bilgi vermeden doğrudan dava açmış. Beni tutanak için polise çağırdılar gittim ne biliyorsam hatırladığım kadarıyla dekontuna kadar göstererek verdim kendilerine. Lakin yine de dava açılmış benim tarafıma.
Teknoloji çağında yaşıyoruz kayıt olan kişinin illaki IP adresini görüyorlardır gidip baksalar kimin ne olduğu ortaya zaten çıkar diye düşünüyorum.
NOT: Birde beni Çiçek Sepeti ve bu Şahıs mağdur ettiği için çiçeksepetine ve bu şahsa dava açabilir miyim? Çiçeksepeti gitmiş davayı benimle hiç ilgisi olmayan bir yerde açmış. Oraya gideceğim, avukat tutacağım masraf filan derken kafadan 10-15 bin TL zarar edeceğim şimdi. Bu sebeple maddi zarardan ve manevi zarardan dolayı karşı taraflara dava açabilir miyim?