Ilk giris zorunlulugu diye bir sey yok. Maalesef bu yanlis bilinen bir sey. Schengen vize ilk giris yapilacak ulkeden degil, en cok kalinacak ulkeden alinir.
Ben de benzer sekilde ilk girisi yapilacak ulkeden alinacagini zannediyorum. Ilk girisim Macaristan olacagi icin Almanya konsolosluguna sordum. Eger en cok Almanyada zaman gecireceksem Almanyadan alman gerektigini belirttiler.
Tam öyle de değil aslında. Adam diyor ki ben sana vize veriyorum sen gidip harcamanı başka ülkelerde yapıyorsun, ben enayi miyim vize hakkını sana vereyim diyorlar. Haksız değiller.
En azından hangi ülkeden alındıysa minimum bir sefer ona gir-çık yapmak, bir miktar da olsa para harcamak sonraki vize başvuruları adına olumlu oluyor. Yoksa vize alınan ülke yetkilileri kısa sürelide tutabiliyor vizelerin süresini, 1 ay 2 ay gibi.