Merhaba Arkadaşlar hepinize iyi günler/geceler bugün asrın felaketinin 1. seneyi devriyesindeyiz 6 Şubat 2023 sabahı yüreğimiz yandı. böyle bir felaketin bir daha hiç bir yerde yaşanmamasını temenni ediyor hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor yakınlarına sabır diliyorum. Hepimize çok büyük geçmiş olsun.

Ben 2023 ün bu zamanlarında Trendyol da satışa başlamıştım ve çoğu kişi bilir ki o zamanlar Trendyol da ürüne göre ürün başına %10 %16 vb komisyonlar alınırdı ve %18 lik vergi vardı deprem den önceki günde ben faturalarımı falan düzenleyip e arşiv e yüklüyordum sonrası zaten deprem falan 6-7 gün kendime gelemedim zaten Urfada ikamet ediyorum iliklerime kadar depremi yaşadım.

6 veya 7.günde Trendyol Satıcı Panelinden ardı arkası bitmeyen sipariş bildirimleri alıyordum Trendyol a girdiğimde, Trendyol ürünlerimi "AFET BÖLGESİNDEN SATICI" etiketiyle ön plana sürmüştü ardı arkası kesilmeyen siparişler alıyordum ve termin süreci normalde 4-5 gün iken 15-20 güne çıkarılmıştı çok küçük bir satıcı olmama rağmen bir günde 100 sipariş almıştım ve hesabıma Siparişin Umut Olsun Programı adı altında 1000 tl lik reklam bakiyesi aktarılmıştı bu 1000 tl ile 7-8 tane ürününüzü kategorinin en başına rahatlıkla 1-2 hafta boyunca sabitleyebilirsiniz. Ben Dijital ürün satışı yaptığım için elimden geldiğince siparişleri göndermeye çalışıyordum (20 Şubat ta gönderimleri yapmaya başladım) sağolsun müşterilerin hiç biri gecikme için sorun yaratmadı talep bile açmadılar. ve Şubat ve Mart ayında 49 Bin TL lik bir satış yapmıştım ve tüm ürünlerimde Trendyol %0 komisyon alıyordu. (kargo ücretlerini en minimum olacak şekilde ayarlıyordu)

Trendyol'un bu hareketi beni çok sevindirmişti çünkü birçok işletme maddi zarar görmesine rağmen Trendyol elinden gelenin en iyisini en iyi şekilde yaptığı takdirde Yüce Devletimiz vergilerden %1 dahi indirmeden sadece birkaç ay erteleyerek o vergileri almıştı Damga vergisi o vergisi bu vergisi ile toplam 12-13 bin tl civarı vergi ödedim. (Sadece deprem sonrası yaptığım satışlar için bu vergi ücreti)

Konuyu belki çok uzun tuttum kusura bakmayın ne zaman deprem konusu açılsa aklıma yaşadığım bu olay gelir Devletin yapması gerekeni Trendyol yaptı. Trendyol benden alması gereken 10 bin küsür komisyonu almaz ve üstüne beni öne çıkarıp insanların bana destek olmasını sağlar üstüne bana reklam bütçesi verirken devletimiz her türlü vergisini aldı üstüne birde Deprem bölgesinde ki işletmelere yardım adı altında kredi verdi. (Birde Haziran da Trendyol tekrar komisyon almaya başladı fakat deprem bölgesi olduğumuz için %1-2-3 gibi çok düşük komisyon alıyordu.)

Konu bu kadar, Trendyol a çok büyük teşekkür ederim bu iyiliği ömrüm boyunca deprem kelimesini her duyduğumda hatırlayacağım. okuyan herkese teşekkür ederim, yazım yanlışlarım olduysa lütfen kusuruma bakmayın bir yandan çok sinirli bir yandan da böyle bir felaket yaşandığı için çok üzgünüm tekrardan böyle bir felaketin bir daha hiç bir yerde yaşanmamasını temenni ediyorum hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. İyi geceler R10 ailesi.