GÜNCELLEME: Türk telekom tarafı insafa gelip bugün güncellemeyi sağladı ve internet bağlantısı sağlandı. Sorunun türk telekom kaynaklı olduğu net şekilde belli oldu. Fakat tabi ki netinternetin yeni bir sağlayıcı olmasının da sebebiyle, Türk Telekom üzerinde tüm Türkiye'de tanımlı olmaması biraz da netinternetin sorunu fakat ilk andan itibaren yardımcı olmak için çabaladılar. Umarım sorunsuz bir hizmet alırım. Uzun süreli kullanım için tekrar konuda güncelleme yaparım.
----
Selamlar,
Geçen gün yine bu durumla ilgili bir soru sormuştum fakat an itibarıyla konunun çıkmazından dolayı netinternet deneyimimin sonuna geldim gibi duruyor.
Geçen hafta Perşembe Türk.net'le tartıştıktan sonra yeni internet arayışına girmiştim ve netinterneti buldum gerek fiyat gerek hız gerek veri merkezi olarak güvenilirliği ilgimi çekti geçiş için başvurdum. Cuma günü de geçiş tamamlandı. Sorun da orda başladı.
Geçiş tamamlandığı andan itibaren internetim yok. Hala yok. Destek hattı üzerinden ilk saat itibarıyla konuşmaya başladık. Nerdeyse saat başı yazdım bilgi aldım. Konuşmaları yasal sorunlar çıkmasın diye paylaşmıyorum ama kısaca özetlersek;
İlk başta DNS problemi olduğunu modem DNS'lerini değiştirmem gerektiğini söylediler. Fakat modem türk telekom mülkiyetli olduğu için bazı ayarlar kısıtlı. DNS'de onlardan biri. Değiştirmeme izin yok. Bunu belirttim. Türk telekomla irtibattayız dendi. Türk telekom TTeN'lerinde netinternet olarak biz tanımlı değiliz bölgenizde, onu düzeltmelerini talep ettik dediler. Bekledim.
Daha sonra süreç uzadı, kontrol ediyorlar, yazıyoruz, bakıyorlar vs gibi haftasonu konuşmalarımız döndü. Allah var içlerinden küfretmişlerdir bana ama hiç biri kötü bir şey söylemedi. Cevap veremeyecek olsalar da, bir değişiklik olmasa da ben yazdıkça yazdılar. Bu nedenle destek konusunda en azından cevap verme konusunda haklarını yiyemem.
Fakat en son bugün TT saha ekipleri geldi. Modemi inceledi. Herhangi bir sorun yok, ya sağlayıcınızı ya da türk telekomun sistemsel müdahalesi lazım, fiziki bir sorun yok dediler. Bunun üstüne destek ekibinden aldığım son bilgi
"Bulunduğunuz devre için PPPoE'de bulunan
@Netinternet; domaini tanımlı olmadığından bağlantı sağlanamıyor. Bunun tanımlanması için Türk Telekom'a bildiriyoruz ama dönüş alamıyoruz oldu. Modeme kadar internet su gibi akıyor ama ben modemden çıkış yapamıyorum.
Kıssadan hisse, niyetler iyi gerçekten yardımcı olmaya çalışıyorlar fakat bir işe yaramıyor. Belki gerçekten bölgemdeki TT sorunlu olduğundan tanımlama sorunu yaşıyorum, yardımcı olmuyorlar belki fakat benim de elimden herhangi bir şey gelmiyor. Çünkü söylediklerine göre bu durum farklı müşterilerde yaşandığında saatler içinde müdahale edilerek çözülüyormuş fakat ben 4 gündür sorunun çözülmesini bekliyorum ve tam anlamıyla hiçbir şey yapılmadı.
@Ni-Osman; bey'e twitterdan bir kaç tweetlik metin yazmıştım konuyla alakalı ama b2c hakkında sitem dolu bir tweet ile cevap verdi kendisi. Tabi bana değil genel tweet attı
Sonuç olarak hala internetim yok. Çözülecek gibi de durmuyor. Ha varsa aramızda türk telekom mersin bölgesinde çalışan. Ben yardımcı olurum 2 dk'da hallederim diyen ben hala netinternet kullanma deneyimleme taraftarıyım. Ama nasip değil sanırım.
Benim 4 günlük başlayamayan deneyimim bu şekilde. Sizle de paylaşmak istedim. Ayrıca hani aradan biri çıkar, o kolay iş ya der yardımcı olmak ister, mis gibi olur. Yoksa yarın comnet-milleni falan bakıp onlardan birine geçeceğim. Tabi 4 gün içerisinde bir hat taşıma işlemi daha mümkünse.