FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hepsini borsaya atma... ama doğru yoldasın, naçizane görüşüm... sepet yapmak iyidir. altından şu aralar şaşma... hem ons hem de dövize karşı korunmuş olursun. bu sene altında iyi yükselişler olması bekleniyor ama unutma ki altın uzun vadeli bir yatırım aracı, korunma aracı. borsa şu ara yükseliyor. mart sonuna kadar biraz daha para ilave edip alım satım yapabilirsin, saçma kağıtlara girmezsen çok korkmaya gerek kalmaz, herkes yükselen piyasanın kralıdır. seçimden önce satacaksın ama...

faiz olarak tedaş fonlarını da düşünmelisin. biliğin gibi faize para bağladığın zaman aradaki arttırımları kaçırıyorsun, belki o açıdan yararlı olur... albatros, rpp güzel yönetilen fonlar.

yabancı içerikli tefas fonlarından şimdilik uzak dur. yabancı borsalar yükselişte olduğu için giden trene atlamanın anlamı yok... ama düştüklerinde toplamaya başlayabilirsin.

bu enflasyonla borsa zaten nereden baksan yükselmek zorunda.. tabii enflasyona karşı hep zarar yazıyor bunlar ama artık derdimiz kazanmak değil elimizdekini korumak. elindeki portföyü bilmiyorum ama azar azar bist30 veya bist100 kağıtları toplayabilirsin. ama çok adetli değil, unutma... martın ortasında satmak kaydı ile.... sonra "eğer" düşüş olursa tekrar alırsın... bildiğin gibi varlık fonu borsayı düşürmemek için elinden geleni ardına koymuyor..

dün MB bankalara eurobond borçlanma yetkisi verdi. bu demek ki "ben para bulamadım, siz bulun". döviz büyük sıkıntı olacak...

fonların güzel tarafı (aynı zamanda altının da) ne yapacağını bilemediğin dönemlerde hem paranı işletmen hem de hızlıca nakite geçebilmen. ben bu şekilde pusuya yatmış it gibi bekliyorum. düşen görürsem alıyorum.

yabancı fonlara cart curt dedim ama nvidia'yı barındıran fonları takip et. o hissenin pek düşeceği yok gibi. aklında bulunsun.

ev konusuna cart curt demişsin ama aklında bulunsun diye yazıyorum. birkaç milyonluk küçük, oturmayacağın bir evi "kredi ile" alabilirsen kredi oranını gelecek senelerde fixlediğin için karda olursun. enflasyon karşısında ödediğin kredi taksitleri komik hale gelir. bu sayede bankanın parasıyla enflasyonu kullanarak mülk edinmiş olursun. vade sınunu beklemeden satabilmenin yolları var diye biliyorum. Bu olay bana yaşım itibarı ile uymuyor ama belki sana uyar. ama her durumda şu anda değil.... faizlerde indirim dönemi başlayacak, o zaman düşüneiblirsin. olaya sıcak değilsen yapmazsın tabii senin tercihin ama aklının köşesinde bulunsun.

tefasın yabancı teknoloji fonlaro güzel getirdi geçen sene. yine diyorum, şu anda değil. ama gözün üstlerinde olsun, masdaq falan düştü diye haberler duyarsan "atıl kurt".

"leşçi" olmak ve orta-uzun vade bakmak her zaman kazandırıyor. birkaç senetten fazlası iyi değildir derler ama ben 57 pozisyon taşıyorum, fonlar ve değerli madenler hariç biri düşse diğeri çıkıyor, günlük trade ettiğim dönemlerden fazla kazanıyorum. beklemek sıkıcı oluyor o kadar...

gümüşü gözardı etme. altının ardından gecikmeli gelir. altın yükseldi ama gümüş yükselmedi. onun da zamanı gelecektir. ben önümüzdeki ay alacağım. gümüş altın gibi değil, sanayiide kullanılan birşey. aklında bulunsun. olmadı değerli maden fonlarını da kat sepete...

arsa demişler de, onu da söyleyeyim... arsa alabilirsin evet ama satması ve nakte dönmesi önümüzddeki seneler iin çok zor olur. ama sulanabilir tarım arazisi dersen o başka... ancak bunu da elindeki parayla yapamazsın, afedersin para piç olur gider...

araba demişler... ona da birşeyler yazayım... arabadan para kazanma devri önümüzdeki birkaç sene için en azından, bitti. o sebeple o işi pas geçerim ben olsam...

başka ne yazayım bilemedim.... şimdilik bu kadar...

kendine iyi bak... elindekini kaybetme yeter... bu sene çok risk alma. önümüzdkei iki sene feci geçecek. paranı olabildiği kadar likite çevrilebilecek varlıklarda tut. çok ucuza alabileceğin fırsatlar çıkacaktır. ben pusuya yattım bekliyorum. yaz başı, yaz ortası piyasa iyice kötü olunca bir villa falan kapatabilirim belki... bunu olayın mantığını anlatabilmek için söylüyorum. nakit parası olanın kuralları belirleyecepş bir ortama girdik, hızl devam ediyoruz...

kendine dikkat et... selamlar...
Çok güzel yazmışsınız vaktinize ve elinize sağlık

Hocam bu bahsettiğiniz hisseleri bankalardan alabılıyoruz ama altın çok makas kesiyor siz hisse, fon, değerli madenler gibi hisseleri hangı platformdan alıyorsunuz?