Burada aslında asıl sorulması gereken soru ne kadar süreli bir yatırım düşünüyorsunuz? ve yatırımdan beklentiniz nedir? Uzun bir süre ellemem derseniz midas üzerinden dünyaca bilinen şirketlerin hisselelerini alabilirsiniz bu şekilde türk bankalarında da fonlar vardır diye düşünüyorum fakat çok kapsamlı bir bilgim yok araştırmak lazım. Buna ilave olarak amacınız al unut mu yoksa al ama ara ara temettü kazancı da olsun ise yine düzenli temettü veren türkiyede ya da amerikan şirketlerine bakmanız gerekiyor. Ben biraz risk alırım beklerim sorun değil derseniz de kriptoda BTC yarınlanmasına az bir süre kaldı genelde bu durumdan sonra fiyatın yükseleceği beklenir. Büyük ve ciddi düşüş potansiyeli diğerlerine göre daha az olan büyük coinlerden bir sepet yapıp bekleyebilirsiniz. Altın her ne kadar bizim ülkemizde bir yatırım amacı olarak görülse de aslında bir yatırım değil değer koruma aracıdır ve dolar karşısıdan bakılırsa çok da yükselmiyor bizde yükselmesinin nedeni kur kaynaklı daha çok.

Uzun lafı kısası yatırımı yaparken bana göre öncelik vermeniz gereken konular ve sorular.
  • ne kadar süre bu paraya ihtiyacım yok ve ya olmayabilir?
  • bu yatırımdan beklentim nedir ? al unut mu yoksa al ama ara ara az da olsa düzenli gelir getirsin mi?
  • yerli mi yoksa yabancı yatırım mı?
  • ihtiyaç durumunda ne kadar sürede tekrar nakite dönebilirim?
Bu sorulara vereceğiniz cevaplar ve risk algınıza göre yatırım planlaması yapmanızı tavsiye ederim.