yusufefe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tescil sadece Türkiye'de geçerli olur ki globalde istediği tescil/markaya sahip olsun .com/.net gibi alan adları kullanılmadan alımı çok çok düşük bir ihtimaldir. Tescil tarihi ile alan adı kayıt tarihi gibi bir çelişki de söz konusu.
Türkiye'den bilinen bir örnek olarak TOGG 'u örnek gösterebiliriz marka tescil/patent belgeleri mevcut fakat .com alan adını alamıyorlar O nedenle .com/ .net alan adı alırken marka tescil gibi işlemlere bakmak / incelemek zorunda değilsiniz.

WIPO isimli kuruluş aracılığıyla alımlar yapılabiliyor ve alım için başvuru en az $2500'dan başlıyor. Bunun da bilgisini vermek isterim. Sadece başvuru ücreti $2500 avukat / belge ücretiyle birlikte bu ücrete düz olarak +$3500 diyebiliriz. O nedenle çok da bakmamanızı öneririm.
Hocam cevabiniza istinaden konu sahibininde izniyle. Bende pubgcamping.com var bununla ilgili bir cezai duruma dusermiyim.Hicbirsey yapamiyorum korkuma.Duruyor bos bos.