ay sonu giderim diye birşey yok 3 gün geçerse size mail sms atarlar bir sonraki celp döneminde alırlar acemi birliğine bırak android telefonu sivil hat sokamazsın kolay kolay giderken yanınıza haki renk iç çamaşırı tabanlık traş takımı yara bandı mutlaka götürün
Kardeşim geç gitmen birşeyi değiştirmez. ufak bir para ödersin o kadar ayrıca askeriye herşeyi veriyor yani ufak tefek temel olan şeyleri yanına al. geç gidersen yemin törenine bile katılamayabilirsin.(Eğitim olmadığı için) fakat yemin edersin. ayrıca telefon bolay birlikten birliğe değişir. Sokarsın akşamları yarım saat verirler. Tuşlu full sende zaten. ona birşey demezler. düştüğün yere bağlı ben cezaevindeydim yani yasaktı fakat alternatifler var. Kullanırsın ama durumunu açıkladığın herkonuda sana yardımcı olacak komutanlanların var. her konuda sana yardım ederler. kafaya takacak hiçbirşey yok.
Öncelikle geç gidersen bakaya olursun pek devren olmaz herkes gider sen kalırsın.
Hafta sonu teslim olabilirsin.
Yemin töreninden önce usta birliğin belli olur gittiğin yerde de usta birliği olabilir ya da dağıtım olursa 2-3 gün yol iznin olur.
Acemi birliğine telefon sokamazsın zor yani zaten çok durmayacağın için telefonla falan uğraşma tuşlu telefonla idare et.
Alışveriş olarak çoğu lazım olan şey askeriyenin içinde satılıyor. Atlet don çorap falan istihkakın oluyor. Sivil kıyafet götürme. Ayakkabı boyası tırnak makası mac 3 tarzı traş bıçağı alırsan rahat edersin orda verdikleri dandik oluyo. Çok alışveriş yapıp kendine yük etme lazım olan herşey orda satılıyo. Çoğu şey de istihkak olarak veriliyor.
Şimdi uçak bileti aldım ama geç gidersem farklı celp dönemine mi atarlar? Yarın askerlik şubesi ile konuşayım.