yavuzselim57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
selamlar çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Tabii ki dinamik varyant sistemi anlatabilirim
Yavuz hocam yorumunuzla inanın çok mutlu oldum mutlaka videonuzu bekliyorum lütfen çekmeyi unutmayın gerekirse not alın. şimdiden teşekkür ederim.

Hocam ben kendim varyasyon sistemi şu şekilde yaptım. Bir ürün eklendiğinde her beden ve renk için veri tabanında ayrı ayrı id oluşturmamak için bende json araştırdım varyasyonu tek bir ID ile ekletip onu ürün post sayfasında select içine çektim ama tabiki o istediğim reklam olmasın ama hepsiburada yada trend yoldaki gibi olmadı yani hiç yoktan iş görür.

Bu veri tabanımdaki varyasyon JSON Kodum.
Bu kod tekbir sütunda Örnek ID 1 Ürün ID 5
[{"attribute":"Renk","value":"Mavi Beden : xSmall","price":11,"stock":1},{"attribute":"Renk", "value":"Mavi - Medium","price":11,"stock":0},{"attribute":"Renk", "value":"Mavi - Large","price":11,"stock":0},{"attribute":"Renk"," value":"Mavi - XLL","price":11,"stock":4},{"attribute":"Renk","va lue":"Kırmızı - xSmall","price":0,"stock":4},{"attribute":"Renk"," value":"Kırmızı - Small","price":11,"stock":2},{"attribute":"Renk"," value":"Kırmızı - Medium","price":11,"stock":4},{"attribute":"Renk", "value":"Kırmızı - Large","price":11,"stock":4},{"attribute":"Renk"," value":"Kırmızı - XLL","price":11,"stock":4},{"attribute":"Renk","va lue":"Sarı - Small","price":11,"stock":4},{"attribute":"Renk"," value":"Sarı - Medium","price":11,"stock":4},{"attribute":"Renk", "value":"Sarı - Large","price":11,"stock":4}]

Yani ürüne 8 varyasyon eklediğimde 8 adet ID oluşturmak yerine yukarıdaki JSON birleştrip işlem yaptırıyorum.

Biraz kafa karıştırıcı ama benim aklıma bu çözüm geldi. Yani 1000 lerce ID yerine sistemi yormamak ve hız için stabillik için tekbir ID de topladım.
Sizde JSON ile güzel bir varyasyon sistemi yaparsanız tadından yenmez.

İyi akşamlar hocam.