16 yıldır youtube kanalı işletiyorum. Maaşım 5 bin lirayken Youtube kazancım 10 bin liraydı. Şimdi yeniden başladım. aralık ayında başladığım kanal şuan günlük 75-100 lira arasında kazanıyor. Hedefim temmuz ayında 30-40 bin lira aylık gelire çıkmak.
Burada amacım nasıl 1 yılda 98765431 bin lira kazandım deyip milletin parasını alıp millete hayal satanların ekmeğini kesmek. e-book satanlara para kaptırmayın amacım. İşte size kanlı canlı kazanan örneği.
Ben Youtube'dan nasıl para kazanıyorum.
- Altın kural şu. Kameranızla çekmediğiniz ve kendi sesinizi kullanmadığınız videodan para kazanamazsınız. Derleme videoların 100'de 1 i yüksek izlenme alırken kendi kameranızla çekip seslendirdiğiniz videolardan 100 taneden 1 tanesi izlenmez. Aradaki farkı bilin.
-Öncelikle kendinize bir kategori belirleyin. Örneğin ben otomobillerden anladığım için otomobillerle alakalı videolar çekiyorum.
-Bazen slayt şeklinde, bazen kendi kameramla çekiyorum. Ama her yayınladığım 10 videodan 8 tanesini kendi kameramla çekiyorum.
-Bu işe kardeşimi de başlattım. 1 yıldır yemek videoları çekiyor. zaten evine yemek yapıyor. Haftada iki tanesini yayınlıyor. Şuan aylık kazancı 15k civarına yaklaştı.
-Videolarımı youcut Pro ile render yapıyorum. yıllığı 35-40 lira falan olması lazım. Bir paket sigara parası bile değil.
-videolarınızda kesinlikle kendi sesinizi kullanmalısınız.
-Youtube güncel kanalları seviyor. Muhakkak her gün bir video yayınlamaya özen gösterin.
-Videoların açıklama kısmı kesinlikle özgün bir makale olsun. Ben en az 200 kelimelik açıklama giriyorum.
-Etiketlerde videoda anahtar kelimeleri geçirim. Örneğin ben Triger kayışının önemini anlatırken Triger kayışı, triger seti, triger, gibi etiketler giriyorum.
- video fotoğraflarında kesinlike yazı bulunsun. Bunun test ettim yazılı fotoğraflar daha çok izleniyor. Örneğin triger kayışının önemli anlatıyorum ya. Video görselinde "koparsa hayatınız kayar" yazıyorum ki dikkat çeksin.
- Asla bıkmadan yükleyin. youtube yüklenen bir videoyu önceleri izletmiyor. Sonra ilk 3 günde izletip daha sonra kesiyor. video yüklendikten 2-3 ay sonra ise her gün izletmeye başlıyor.
- Nedir, nasıl yapılır, sebebi nedir, belirtleri nedir gibi bilgi videoları her zaman daha çok kazandırıyor. Ayrıca uzun süreler izleniyor.
- Videonun kapladığı alan ne kadar büyükse Youtube o kadar değer veriyor. Test ettim bunu.
- Video urlsini değiştirin. örneğin Triger kayışının önemi nedir başlıklı video çekeceksiniz. triger-kayisinin-onemi-nedir.mp4 şeklinde çevirin.
Bu benim para kazanma yöntemim.
Şimdi mesai bitti. Akşam Spam (haberler ile anlık vurup geçme yolunu anlatacağım.) bir günde 40k kazanç oluyor bazen. Akşam devam ederiz.