emred adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar herkese ,

Arkadaşımın işyerinde çalışan muhasebecisinin tazminat durumu hakkında şöyle bir sorum var müsadenizle . Bu muhasebeci 2001 yılında çalışmaya başlıyor , 2012 yılında ise iş yerinde girdi/çıktı yaptırılarak ve o zaman için 2001-2012 arası kıdem tazminatı ödenerek, çalışmaya devam ettiriliyor , 2023 yılına gelindiğine eyt den emekli oluyor ve yine çalışmaya devam ediyor. Fakat emekli olduğu için kıdem tazminatı hesaplıyorlar ve tazminatın bir kısmını ödeyebiliyor arkadaşım, tamamını ödeyemiyor ekonomik krizden dolayı (bu arada tazminat 2012 den değil 2001 den hesaplanmış çünkü girdi/çıktı yapılınca birşey değişmiyormuş hesaplanan kıdem tazminatında. Yani 2012 de aldığı kıdem tazminatı parasını siz bana avans verdiniz diyip 2001-2023 arasını tazminat süresi olarak hesaplıyormuş). Şuan işten çıkmak istiyormuş ve eytden geçen sene emekli olduğu için ve kıdem tazminatının tamamını arkadaşım 2023 yılı içinde ödeyemediği için 2024 yılında şuan ki maaşıyla tazminat hesaplaması yapıp alacağını o şekilde istiyor. Buna hakkı var mı ? 2023 alacağı , 2024 te nasıl hesaplanacak. Çok karışık yazdıysam kusura bakmayın .
Girdi/Çıktıları kıdem hakkını almış kabul etmiyor iş mahkemeleri bunun bir üsulu var o yapılmazsa işci bana avans verildi diyip reddedebilir ki öyle olmuş. kıdem tazminatı ödemesinin yani kesinleşmiş bir alacağının tekrardan hesaplanacağını sanmıyorum gecikme faizi istese anlarım ama yeni maaş üzerinden değerleme olduğunu hiç duymadım örnek mahkeme kararı da bilmiyorum muhtemelen geri çevrilir.