Tazminat alınan son maaş üzerinden hesaplanır , 2024 Yılında aldığın son ücretden hesaplanıcaktır
Kendi aralarında hallettikleri önceki süreçde yaptıkları bir iş var ise resmiyete dökülmediyse , kanuni olarak tüm haklarını 2001 yılından günümüze kadar hepsini talep edebilir
2012 de SGK üzerinden giriş çıkış yapıldıysa 2012 sonrası haklarını alabilecektir , bu yüzden de 2001 den bu zamana kıdem hesaplanmaz girdi çıktı yaptığı süre zarfında bu hakkını zaten almış
Hocam şuan çıkış verilmediği için ve yılın başı olduğu için daha maaşı verilmedi ve belirlenmedi. Sorun çıkardığından dolayı maaşını min ücret yani asgari ücret göstermeyi düşünüyorlar. Geçen sene asgariden daha yüksek alıyordu. 2012 deki girdi çıktı resmi şekilde yapılmış ama mesela sadece 1 gün sonra işe alınmış yani mesela 5 Şubat çıkış 6 Şubat giriş tarihi gibi örneğin.
Birde şu şekilde tehtid ediyormuş hocam. Siz benim maaşımı minimum gösterirseniz bende dava açıp bayram parası almadım, mesai almadım vs derim demiş ama yalan çünkü ödemeler tam yapılmış ama elden yapılmış, tabi elden yapılanın resmiyette hükmü yok. Ama bende şöyle bir akıl verdim, dava ederse işyerinden birilerini şahit gösterip durumun doğru olmadığını söylersin dedim.