TurkMet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok şükür ev sahibiyim. Aldığımda bende kiracıydım, aldığım evde de kiracı vardı. Muhafazakar aileydi, aidat ödememişler bana da ödeyeceklerini söyleyip ödemeden kitleyip gittiler. Karakterlerinin bozuk olması nedeniyle az kaldı adliyelik olacaktık. Çok şükür kurtuldum.

Yatırımlık için ev almayı düşünüyorum ama senin kafadaki insan çok fazla. Sanıyorlar ki ev sahibi insan zaten zengin, iktidar da beni kolluyor, o yüzden evine çökeyim de maaşım artsın ama kira enflasyonda erisin.
Böyle düşünen kiracılar yüzünden kira fiyatları şu an çok yüksek. Kiracı kahrını çekeceksem değecek para olsun, yoksa boş dursun, boş ev satmak daha kolay diyorlar.
Artık kiracılar kiralık ev bu yüzden bulamıyor. Bulanlar da çok yüksek kira ile başlamak zorunda. Yani kötülük kötülüğü doğuruyor.

Yarın herşeye sıfırdan başlansa, herkes aynı maaştan başlasa, ilerleyen zamanda yine aynı kişiler ev sahibi, aynı kişiler kiracı olur.
Başkan ya sinirle okuyorsun, yazdıklarımı ya başka bir sorun var inşallah 3-4 tane evin olur, Allah daha fazlasını nasip etsin. Bak benim mesajımda karşılıklı iyilik bulunuyor, bana ev sahibim 1 geldi ben ona 3 geliyorum, imkanım ölçüsünde zam yapıyorum ki onun talebi olmadığı halde evet piyasa belli adamın hakkına girmeye gerek yok. Benim sözüm bunu rant kapısına çeviren enflasyonu bahane edip faiş kira talep edenlerden kaynaklı. Yine ev sahibim insan olduğu için evi satacam dese ona 2 seçenek sunarım derimki ağabey çık dersen bana 2-3 ay müsade et ev bulayım boşaltayım yada satacağın kişiye tahhüt verip aldığında çıkayım bunun sebebi ise benim ev sahibimin bana insan gibi yaklaşması hakkaniyetli yaklaşması.
Elbette enflasyon ile %25 kira zammı oranı mantıksız bu ev sahiplerinin suçu değil bu kanunun kaldırılması gerekiyor ama sıkıntı şurada başlıyor;
a- mahallesinde 2 ev var ikisi de kiralık 3+1 ve 110m2 diyelim
1. ev yeni yapılmış mutfak banyo, parkeler,pimapenler vs. adam diyorki ben bu kadar masraf ettim benim kiram 20.000TL olmalı.
2. ev ise tamamen eski hala tahta pencereler var mutfak banyo eski bu salak aç gözlü herifte diyor ki bu mahallede kiralar 20.000 oldu sende 20.000 ver sence bu etikmi?
Evet dediğin gibi herkes sıfırlasa ben yine ev sahibi olamam daha 30 yaşındayım hayata 5-0 geride başladım ama çok şükür bugüne kadar bir kişinin ahını da almadım ahda etmedim, nasip olur ise bir ev alırım olmaz ise kiracı olarak hayatıma devam ederim dünyanın sonu değil. Yine söylüyorum umarım iyi kiracılar ile karşılaşırsınız, umarım kiracılarda iyi ev sahipleri ile karşılaşır.