Asariel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Koca paragraftan anladığım bölüm itibari ile ev sahibisin, Allah seni iyi kiracılar ile karşılaştırsın güzel kardeşim/ağabeyim bol kazançların olsun inşallah.
Çok şükür ev sahibiyim. Aldığımda bende kiracıydım, aldığım evde de kiracı vardı. Muhafazakar aileydi, aidat ödememişler bana da ödeyeceklerini söyleyip ödemeden kitleyip gittiler. Karakterlerinin bozuk olması nedeniyle az kaldı adliyelik olacaktık. Çok şükür kurtuldum.

Yatırımlık için ev almayı düşünüyorum ama senin kafadaki insan çok fazla. Sanıyorlar ki ev sahibi insan zaten zengin, iktidar da beni kolluyor, o yüzden evine çökeyim de maaşım artsın ama kira enflasyonda erisin.
Böyle düşünen kiracılar yüzünden kira fiyatları şu an çok yüksek. Kiracı kahrını çekeceksem değecek para olsun, yoksa boş dursun, boş ev satmak daha kolay diyorlar.
Artık kiracılar kiralık ev bu yüzden bulamıyor. Bulanlar da çok yüksek kira ile başlamak zorunda. Yani kötülük kötülüğü doğuruyor.

Yarın herşeye sıfırdan başlansa, herkes aynı maaştan başlasa, ilerleyen zamanda yine aynı kişiler ev sahibi, aynı kişiler kiracı olur.