Asariel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlarda ev sahiplerinin enflasyon ağlamasına çok gülüyorum. Arkadaş senin 300.000TL'ya 0,69 kredi ile aldığın ev bugün 4-5milyon olmuş enflasoyna karşı korumuş seni zaten kiradan da zarar et, kira ev sahibinin gelir kapısı değildir, evin vergisini masraflarını ödesin evim değerlenene kadar kendi kendini çevirsin diye aldığın şeydir. Eğer ki evi yatırım olarak aldı isen zaten aldığın kiralarla 3-4. yıldan sonra evin kredisini kendi ödüyor havadan 4-5 milyonun oluyor birde utanmadan enflasyondan bahsediyorlar.
Tüm ev sahipleri ölsün demiyorum ben evimi Ukrayna -Rusya savaşından önce 3.000TL'ye tutum, ev sahibim ise iyi bir insan geçen sene yasal hakkım%25 iken abi olmaz dedim 4.500TL 'yaptım ki kendisi %25 yap dedi. Bu sene ise elim daha bol olduğu için kirayı 10.000 civarına çekeceğim. Ki ne tahliye tahhütü ne başka bir durum var yani istesem 5 yıl boyunca yasal zammı yapar otururum ancak karşımdaki insan ve iyi niyetli olunca bende ona göre elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Siz insan olursanız karşınızdaki de insan oluyor bunu unutmayın.
Bakış açısına bak, kiracı evin vergisi masrafını çıkarsın diye aldığın "şeydir". Şey ne?

Bu düşüncedeki kiracının düşünce yapısı şu olmalı:
Dur şu adamın malına çökeyim bedavaya oturayım. Ev sahibi olsam zaten bu giderleri ben ödeyeceğim, malına çökeyim de evin giderlerini kira olarak vereyim.

Vicdan sahibi olun biraz.