Doğalgaz ve petrol çıkarmak herşeyden önce stratejik öneme sahip işlerdir. Tıpkı üretim gibi kimi zaman zararına bile olabilir. Burada asıl amaç dıaş bağımlılığı kırmaktır. Bunun yanında petrol ve doğalgaz çıkarmak konusunda deneyim ve donanim sahibi olmak da bir kazançtır.
Eğer ZARAR ETTİRİYOR diye birşeyler yapılmasaydı bu ülkede hemen hiçbirşey yapılmazdı. Dışa bağımlılık yüzünden gavura muhtaç bir hayat yaşardık. Bunun sonuçlarını son 80 yılda hepimiz gördük. Hiçbir yabancı devlet gerçekte dost değildir. Yediğimiz kazıkları bunu defalarca kanıtladı.
Kendine yeten, kendi üretimini yapan, üretme gücü ve imkanı olan bir devlet olmalıyız. O yüzden doğalgaz ve petrol ve diğer madenlerin çıkarılması konusunda her türlü girişimi destekliyorum.
Heykelini bile yabancıya yaptıran, telefonunu bile yurtdışından satın alan insanlar devlete ve millete EK MALİ YÜK olmaktadır. Dış ticaret açığı da her zaman ülke ekonomisini batırır. Bu açığı kapatmak için de üretim şart.
Gazeteci sanatçı ve işadamı sıfatlı bazı dingoların serveti cumhurbaşknalarından kat kat fazla. O yüzden şımarıp hükümete devlete rahatça çemkirebiliyor. Bunlar gerçekte nereden fonlanıyorsa sahipleri de onlardır. Vatanları da oralardır.
3-5 tane sanatçı işadamı ve gazetecinin yalan dolan dolu çemkirmelerine kanmayalım. Ülke yanıp bitse batsa bile onlar havuzlu villalarda, boğazda yalılarda keyif yapmaya devam edecekler. Sen ekmek bulamazken onlar suşi yemeye devam edecek.