benim arkadaşım 2024 ve 2025 yılları için anlaşma yaptı diyanet dergisi için 4 milyon 2 senelik, diyanet içerisinde özel odası var ama gitmiyor fıkra bu kadar.
Çok güzel örnek, kimse hesabını sormaz hiç merak etmesin çatır çatır yesin, Diyanet o bütçeyi bir şekilde harcadıkça insanlar daha çok sevap sanıp dua bile ediyorlar hiç kafasını yormasın afiyetle yutsun, İmamlar fakirliği bol bol överek inananları teselli eder zaten sıkıntı olmaz. Diyanet çalışanları 5 yıldızlı tatil beldelerindeki otellerde seminerlere falan katılırlar, çatır çatır ezerler o paraları yani Diyanet bütçesi fazla gelip hazineye devredilmez, görülmüş şey değil bir şekilde sıfırlanıyor işin uzmanları tarafından. Cemevlerinin elektrik ve suyunu bile gönüllüler ödüyordu daha 2022 de kanun kabul edildi sonra ne oldu bilmiyorum, Alevi din adamı dedeler maaş almıyor imam gibi, gönüllülük üzerine dönüyor o işler. Cumhuriyet tarihi boyunca sıfırdan yapılan Kilise sayısı ise sadece 1, üstelik daha birkaç ay önce. Ben olsam içime dert olurdu açıkçası, Ermeni kuyumcu Agop ustanın ve Yunan terzi Yorgo amcanın vergisi ile masrafları karşılanan ibadethaneyi kullanamazdım. Tabi herkes aynı olacak diye bir şey yok, bu benim görüşümdür.