SosyalHesap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dosyayi gericekecek bunun icin nekadar ucret cikar acaba geri cekmesi icin
Dosya açma masrafı 200-300 liradır muhtemelen. Çok küçük bir ücretle ve belgesiz kanıtsız açılabildiği için üçkağıtçıların kullandığı bir yöntem. Tebliğ edilmesinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilmezse kabul edilmiş sayılıyor. Muhtara bırakılması tebliğ edilmesi demek oluyor. Kapatması için de gereken ücret harçlar vs 1.000 lirayı bulmaz diye düşünüyorum. Sadece borca ibra versin, dosya açık kalsın önemli değil (dosya borçsuz gözükecek), siz dosyayı kapatırsınız istediğiniz zaman icra dairesinden. Bunu da hemen yapmanızı tavsiye ederim tabii.

Bana bu şekilde birkaç sefer dosya geldi. Birini ödemek zorunda kaldım, çünkü ailecek şehir dışındaydım ve muhtara bırakılan kağıt ile benim haberim olduğu var sayılarak itiraz süresi başlıyor. berbat bir sistem; bu konuda CİMER'e de yazdım, böyle bir tebligat yöntemi olmaz. Ben varken gelenlere hemen itiraz ettim, hepsi de borcum olmayan dosyalardı, birinden emin değildim. Hepsine itiraz edereki emin olmadığım dosya hakkında da eğer borcum varsa belgelendirilmesini istiyerek yeniden itiraz ettim.

Bu dosyalar borçlu gözüken tarafa itiraz için 7 gün verip itiraz yoksa borun kabulüne hükmolunurken, dosyayı açan "alacaklı" tarafa ise itirazdan sonra eğer belge yoksa 2 sene belge temin etmek için süre tanıyor. 2 sene dolduğunda dosyanın kapatılması için yine adliyeye müracaat etmeniz lazım. Ama aynı kişinin yeni bir dosya oluşturmak için önünde küçük bir harç-pul ödemesi dışında başka hi bir engel bulunmuyor.

Epeyce ticari geçmişi olan biri olarak söyleyebilirim ki son 10-15 sene içinde ilgili kanunlarda borçlu lehine pek çok iyileştirme yapılarak eski garabet uygulamalar düzeltilirken bu arızalı durum bir türlü düzeltilmedi.