Arkadaşlar aklımda çok fazla sorular var. Şöyle mezhepsiz tarikatsız şekilde sadece Kur'an'ı kaynak gostericek arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi?

6 ay önce babamı kaybettim. Çok fazla isyan ettim 50 yaşında insan nasıl ölür diye. Daha 1 ay geçmeden bu sefer de 20 yaşındaki amcaoğlum (en sevdiğim) vefat etti.. yine isyan ettim. Bu sefer kız kardeşim zehirlendi dönerden çok şükür vefat etmedi ama . Bu yaşananlar benim isyanım sonucunda yediğim tokatlar mıdır? Böyle bişey varsa o zaman herkes herkesin hayatına hükmetmiş olmuyor mu ? Yada en azından hicbisey gerçek değil canlılar gerçek değil de bir ben mi gerçeğim. (Kuzenimin benim isyanım yüzünden suçsuz yere ölmesinden daha mantıklı) ..

2. Firavun dinindeki tanrılar (yağmur tanrısı, ölüm tanrısı gibi) neden bizdeki meleklerle aynı... Domuz eti haram olması ve Sünnet geleneği de vardı üstelik

3. Hz Muhammed den 40 yıl önce yaşamış ve kendini Peygamber ilan etmiş olan (festivallerde sihirbazlık, ilizyon yapıp mucize derdi) Muslim adlı kişinin ismi neden İslam'dan önce müslim idi.

4. Kuran'da Hz Adem için ilk insan terimi geçiyor mu? Yoksa ilk haviy alan kişi olduğu için İLk deniliyor olabilir mi? (Çünkü bazı ayetlerde "biz ademi diğer insanlar içinden seçip peygamber kıldık) diyor

5. Kuran'da "Ömer iyidir, Aişe iyidir" gibi bilgiler var mıdır? Yoksa bu kişilerin kalp temizliği bilinmiyor mu.? Çünkü Hz Ali her sorun yaşadığında sevinen biri diyorlar Hz Ömer için.. Birçok Sünni hatta Hanefi bazı kaynaklar Resulullahi Ömer zehirlemiş olabilir " diyorlar . (Bu konuda özel fikir değil kuranda kaynak varsa söyleyin . Ömer iyidir diye kaynak var mıdır Kuran'da. Yada öven herhangi bir ayet