Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Hocam dışarı salsam mı diye düşündüm ama dediğim gibi gider geri gelmez diye korkuyorum bilemedim tam olarak ? Kısırlaştırmak iyi mi diyorsunuz sizce yoksa dışarı salmak mı ? Ne yapsam bilemedim açıkçası henüz 4 aylık anca.
4 aylık kediyi kesinlikle dışarı salmayın hocam. Bana kalırsa kaç aylık olursa olsun salmayın. Eve alınan kedi dışarı salınmaz. Bağışıklığı eve göre şekillendiği için dışarıdaki diğer kedilere göre artık çok düşük bir bağışıklığı var. Pire, bit bulaşma şansı çok yüksek. Sokak köpekleri, kuduz vs. Ve dışarıdan kapacağı herhangi bir hastalık da cabası. O yüzden kesinlikle salmayın. Kısırlaştırmayı düşünmüyorsanız bile salmayın derim. Geri gelmez, gelse bile eski sağlığında eski davranışında gelmez. Ben saldım geri geldi çok da sağlıklı diyen varsa yalan söylüyordur ya da bahçeli bir evi vardır evinin bahçesine salmıştır.
4 ay çok erken süre başka kedilerle de temas ettirmeyin derim. 7-8 aydan sonra yavaş yavaş belirti göstermeye başlıyorlar. Duruma göre kararını verirsiniz.