Etiket için teşekkürler arkadaşlar
Merhabalar,
Arkadaşlar beni etiketlemiş, motosikleti zorunluluk dahilinde (maddiyattan dolayı) değil, severek sürdüğüm için haliyle her markayı didik didik araştırıp haliyle tüm motorlar konusunda da bilgi sahibi oluyoruz ister istemez.
Öncelikle Çin'inden Japon'una kadar binmiş biri olarak Çin malı almanızı önermem...
Ardından ise attığınız motor kendiniz de belirtmişsiniz zaten yeni çıkmış diye, yeni çıkan motoru almanız ne kadar mantıklı?
Allah korusun bir kaza anında motorunuzun parçasını tedarik anlamında sorun yaşayacaksınız, yedek parçayı servisin getirmesi 45 günü buluyor, hadi desen çıkma alayım bu sefer de kaç kaza yapan motor olacak ki çıkmasını bulasın? Kaldı ki bin liralar döksen tedarik edemeyeceğin parçalar bile oluyor
(mesela kullandığım KTM Duke marka motorumun üst kapağı Türkiye'de 0 bulamazsınız anca çıkma veya yurt dışından.)
Sonuç olarak ise Çin malı almanızı önermem, ama ille de bütçem bu Çin malı alacağım diyorsanız da bu motorun bu modelini yani yeni çıkan bir motoru önermem.
Soracak olursanız sen ne alırsın diye bütçen 65K bandında ise RKS'nin Newlight Pro 125 modelini öneririm
https://www.rksmotor.com.tr/model/newlight125-pro.html ama neticede bu da bir Çin malı bilginiz olsun.
EKLEME;
Tavsiyem bütçenizi biraz daha arttırıp Honda Dio almanız olur, şu an Honda Dio kampanyada ve kredi kartına taksit yapıyorlar ve ben kampanyadan bir Dio satın aldım.