Arkadaşlar biraz havamız değişsin diye bu konuyu açıyorum.
Akrabalarımdan ve arkadaşlarımdan bir örnek vererek konuya başlayayım.
Ben memleketimden 1000 KM uzakta yaşıyorum, yolu buraya düşen, akrabalarımızın, köylülerimizin hatta aynı ilçeden bile gelse, yemeğini çayını, misafirliğini yaptırmadan asla göndermem.
Öğrencisi geleni, yolda indirip 100 - 150 Km okuluna üniversitesine önce misafir eder sonra özel arabayla götürürüm.
Adamlar ticaret amacıyla ( meyve satmaya, hayvan almaya, araba almaya ) buraya yolu düşse bile kuzenlerimi vs yatırmadan asla göndermem.
Ulan bizde köye gideriz; Adamlar aklı fikri para, o onu nasıl almış bu bunun arsasını nasıl almış, biz bu arabayı aldık, durumlarda aldıkları paralar arabalar.
Yalandan ağzının kenarıyla buyurun kahveye, yalandan yok bizde kalın.
Yok Aliler gelmiş yemeğe götürmüşsün o karşı muhtara oy veriyor bir daha yapma
Yok Hasanın oğlu gelmiş misafir etmisşin paralarımı yok niye böyle yapıyorsun
Yok Mehmet gelmiş karı koca memurlar sana mı kaldı yedirmek.
Yaw ben yolda gezerken yemek teklif ettiğim truist cocuklar bile benim kuzenimin cocuklarıymış öz ve öz hemde ben tanımadım annem tanıdı, cocuk diyor abi yani enişte abi senin akrabaların para diye ciğerleri gidiyor

sen bunlardan değilsin test yaptır

.
La abilerime gidiyoruz, yengeler para para para, vay sen onları bilmezsın onlar böyle kazandı.
Abi birisi gelecek birisi gidecek diye canları gidiyor, bir bardak şekerimiz gidecek diye ölüyorlar.
Bense nerede düğün, nerede cenaze hiç erinmem, ama karşındakilerden aynısını görmeyince insan deliriyor abi.
Vallahi beni tanıyan tanır forumda, beş kuruşum olmasın insanlığım olsun abi ya.
Geçen gün forumdanda tanıtığım birisi gelmişti burayaya abi her yeri gezdirdim deli pervane olduk peşinde neyse aradan 1 sene geçti cocugu aradık yaw senin fatih'te şu okulda sınava girecek bir akrabamız var hayatında istanbulu görmemiş binsin oraya gelsin sadece sen vesayitten al okula bırak, okuldanda al geri bineceği otobüse bırak başka birşey istemiyoruz bana diyor abi istanbul ulaşımı yüklesin bulur. Gelmeden önce böyle demiyordun, abi beni alacan mı ? abi nereler var oralarda, abi şurayada gidermiyiz.
Lanet gelsin dedim ya.
Ben 3 aydır kendime bir karar aldım;
- Sürekli para konuşan
- Sürekli paranın nasıl kazanılacağıyla ilgili muhabbetler döndüren.
- Bir çay yemek bile teklif etmekten aciz olan insanlarla vallahi görüşmüyorum.