Harman1995 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam,

Bilgileriniz için teşekkürler, Noter'den onaylı ihtarnameyi PTT APS ile göndermeyi planlıyorum. Ve yazılan evragin fotoğrafını çekip mail'den de iletmek istiyorum. Ofiste genellikle kimse olmuyor uzaktan çalışıldığı için bu nedenle teslimat geç olabilir. Bu şekilde bir durumda mail üzerinden bugün ilettigim mail istifamı kanıtlar mı yoksa APS ile 1 hafta kargoyu teslim alırlarsa 1 hafta sonra başlattık derler mı ? Böyle bir hâka sahip olurlar mi
1) Siz istifa belgesini noterde doldurup kendiniz APS ile gönderirseniz. hukuki olarak kırtasiyeden çıktı aldınız bir belgenin aps ile gönderilmesinden bir fark yok.
Tebligatı noterin yollamasını isteyeceksiniz.
Eğer siz kırtasiyeden alıpta yollarsanız; işyeri bana boş kayıt yolladı diyebilir. mahkemede. Ancak noter tebligatı yollarsa böyle bir itiraz hakkı kalmıyor.
Ancak böyle bir savunma yapan Türkiye'de işyeri yok.

2) İster noter ise icra dairesi ister ister şahsi ihtarname; kargo ile teslim edildikten sonra süreç başlar. Hatırlarsanız, İcra dairelerinin evlere yolladığı belgeler, Sürücü Cezaları vb her türlü olayda itiraz süreniz size teblig edildikten sonra başlar. Aynı şey şirket içinde geçerli.

3) mail ile gönderdiniz. ardından maillin iletildiğine dair bir kanıtınız var mı? Örneğin, karşıdan cevap geldi mi yada telefonla görüştünüz mü? yada İK'ya whatsapp üzerinden istifa mailli gönderdim diyip mavi tık veya cevap aldınız mı?
Bu durumlardan biri bile olduysa yeterlidir. yasal ihbar süreniz başlar.

(Mailli karşı tarafın alması yeterli. "onaylıyorum, onaylamıyorum, daha sonra görüşelim, hatta şuan babam öldü cenazedeyiz", vsvs hiç bir cevap sizin ihbar sürenizin başlama tarihini ileri tarihe atamaz. hatta böyle bir cevap sizin tebligatınızı alduıkların gösterdiği için ilerde size kanıtta olur.)