hocam teşekkürler zaten dolandırıcıya birdaha yollamam telefoncu değilim kişisel telefonumu satmıştım. kargoda tutanak tutturmak lazımdı diyorlar bu durumda nasıl ilerlenir dolap biz karışmayız hukuki olarak hakkınızı arayın diyor alıcıya iadesini yaptı ama ben telefonu yolladım paramı alamadım. ben bunu kargoda tutanak tutturmadıgımdan ispat edemiyorum. ama adamın kargo bilgileri elimde mahkemede de inkar ederse boş kutu geldi derse nasıl yol izleyebilirim.
ikinci el ise büyük ihtimalle kişinin adına düzenlenmiş bir fatura da bulunmuyordur. Bu durmda tüketici hakem heyetinin ilgilenmeyeceği bir konudur. Özetle geçmiş olsun demekten başka elimden birşey gelmez. Bu da bir tecrübe oldu de sineye çek. Şimdi aklıma geldi de insanoğlu artık insanlıktan çıkmış şimdi bunu kargocuların yapması da gayet olası ve imkan dahilinde. Kargo evraklarında kargo içeriğinin ne olduğu yazmıyorsa yapacak birşey yok. Şimdi %90 alıcının sahtekarlığı var burada ama gel gör ki diğer %10 luk ihtimalleri de düşünmek lazım.