Türkiyede bu uygun değildir. Hükümetin tamamen bunu kötüye kullanmayacağını kimse doğrulayamaz. Bu işin sonunda hükümete ters olan bir kişi suçlu bulunup idam edilebilir. Hükümetin adilliği %100 doğrulanır ise ve suçlunun hükmü %100 kanıtlanır ise idam hükmü verilebilmeli. %99 oranda bile suç kalırsa idam verilmemeli ve verilemez çünkü geri alınamaz.
iD*AM cezası için belli başlı suçlar belirlenir; t*cavüz, çocuk ist*smarı, adam ö*dürme, x tane adam yar*lama, uyu*turucu tacirleri vs vs gibi. Ki bu süreçte hemen hüküm vermezler zaten suçu sabit olana kadar. Farzı misal; X şahsı Y kişisini ö*dürdü adamın suçu belli, kanıtlı, tanıklı v.b lakin adam nefsi müdafa için bunu yapmış. O zaman diyeceksin ki bu adam id*m edilemez nefsi müdafa var v.s
Bunun sınıflandırmasını elbette biz yapacak değiliz lakin olması gereken birşey. Çocuk t*acizcisini te*avüzcüsünü yaşatmayacaksın, hadım edeceksin gibi gibi.
Bu ülke 12 Eylül'ü yaşadı id*am edilen onca insan oldu haklı yada haksız olarak yargılanmadan;
Alıntı
Sağ sol ayrımı yapmadım. Bir sağdan bir soldan astık.
sözünün sahibinin yaşattığı dönem itibariyle daha bağımsız ve daha adil olduğu kesin.
Zaman çok kötü, İD*M/H*DIM/KISAS'ın gelmesini isteyen ve referandum gibi bir süreçte bize sorulduğunda evet oyunu kullanacaklardan biriyim. İşim gereği o kadar çok kötü olaylar duyuyorum ki çevreden, ne zaman HELAK olacağız acaba diyorum içinden.