Genelde batılı bir düşünce yapısına sahibim dostum belki bilirsin ama bu konuda pek öyle düşünmüyorum. Gelişmiş medeniyetler yani batılı ülkeler idamı fazla ilkel ve insan haklarına aykırı buluyorlar. Ben öyle düşünmüyorum, insanlık suçu işlemiş kişilerin önüne yemini suyunu biz koyuyoruz neticede, onlarca yıl boyunca adi suçlardan hüküm giymiş kişileri besleyeceğimize o kaynak daha verimli kullanılabilir. Müebbet verince ne oluyor? 25 yaşında girdi, 75inde öldü yani 50 yıl ülkeye hiçbir faydası olmadan günde 3 öğün beslendi, yatacak yatağından kışın ısınmasına kadar niye biz karşılıyoruz? O kişi ha ölmüş ha ölene kadar dört duvar arasında kalıp memlekete faydalı bir şey yapmamış ne farkı var? 4 kadına tcavüz etmiş birine öğle yemeğinde ezogelin, etli nohut, yoğurt ve şehriyeli pirinç pilavı ile ödüllendirmek niyedir mesela? Emekli açlık sınırının altında maaş alıp battaniye altında kışı geçirirken şu devirde kan davası güdüp aynı aileden 7 kişiyi öldüren bir cani neden kamu imkanları ile sıcacık bir kış geçirsin? İnsan hakları konusunda bende çok hassasım ama bir yere kadar, bu gibi kişileri normalde derilerinden kör makas ile her seferinde 20-30 gram keserek yavaş yavaş infaz etmek lazım ama hadi insan hakları diyerek acısız bir ölüm sunabiliriz mesela zehirli iğne gibi, yapmamız gereken maksimum bu olmalıdır. Şeriattan da nasıl nefret ettiğimi belki bilirsin ama eğri oturup doğru konuşmak lazım, şeriatta bir caydırıcılık var en azından. Tamamen adaletten yoksun, ilkel ve haksız ceza yöntemleri olsa da suç işlemeye meyilli kişileri tekrar düşünmeye sevk eden bir caydırıcılığı var. Asla savunmam ama kol bacak ve kafa kesmenin insanlar üzerinde korkutucu bir etkisi olduğu kesin. İşte tam olarak bu sebeple işlenen suç için verilen ceza " caydırıcı " olmalı diye düşünüyorum. Şahıs kravat takıp pişmanım dediğinde iyi halden çıkacağını bildiği sürece vicdanı da yoksa onu tutan şey ne olabilir? İşin ucunda idam olsa zevk için insan öldüren bu taksici olayındaki insanlıktan nasibini almamış caniler bu kadar rahat cinayet işleyebilirler mi?
Sözün özü evet ben idamı sonuna kadar destekliyorum, tabi acısız ve medeni şekilde infaz edilmesini destekliyorum. Tabi böyle bir şeyin de olmayacağının gayet farkındayım, Avrupa Birliği uyum süreci ve AİHM izin vermez, bağlayıcı maddeler var yani kafamıza göre idamı geri getiremeyiz. Zaten adalet olmayan adalet sistemimizde suçlular ceza almıyor, cezalar genelde adli değil siyasi. Ülkemizin verdiği adli kararlara güvenim tamamen sıfır ve böyle bir ülkenin birilerinin ölümüne hükmetmesi geri dönülemez hak ihlalleri ile sonuçlanır. Ben sadece insan olarak bile görmediğim azılı adi suçlulara masraf edilmemesi gerektiğini, hatta bu azılı suçluların mal varlıklarına el konup mağdur ettikleri insanlara dağıtılması gerektiğini söylüyorum, olabileceğinden değil kişisel fikrim.