Forumlarda tanıştığım, iş yaptığım veya yapmadığım herkes bir konu üzerinden deneyimli ve profesyonel olduğunu söylüyor. Ancak işe başlandığında, birçok kişi işi tam inceleyemediğini, bakamadığını, zamanında teslim edilmesi gereken işi aksattığını ifade ediyor. Bu durum, iş yaptırmak isteyen insanların mağdur olmasına ve forumdan uzaklaşmasına neden oluyor. Ayrıca, iş yapacak sağlam kişilerin haklarının da yenmesine yol açabiliyor.
Firmaların müşterilerle uğraşmak istememesi konusunda anlayışlı olduğumu belirtmek isterim. Örneğin, bir SEO çalışması yapmak istesem bile, birçok kişi uğraşmak istemiyor, analiz yapmaya zaman ayırmıyor.
Web sitesi yaptırmak isteyenler örnek bir siteye bakar, işi alır, ancak birkaç saat sonra veya gün sonra yapamadığını söyler. Sayfa sayısı çokmuş gibi bahanelerle karşılaşılabiliyor.
Ben de şimdiye kadar birçok sorun yaşadım ve hala da yaşamaya devam ediyorum. Özellikle YouTube'dan WordPress site yapma videolarını izleyip buraya gelip konu açan kişilerle karşılaşıyorum. Müşteri kovalıyorlar, ancak işi zamanında ve düzgün bir şekilde teslim etme konusunda sorun yaşıyorlar.
Bu gibi durumlar beni oldukça yordu ve birçok kişinin benzer sorunlar yaşadığını biliyorum. Umarım bu konuyu okuyanlar bu durumları daha dikkatli bir şekilde değerlendirir ve iş yapacakları kişileri daha özenli seçerler.