Sürekli takip ettiğime göre forumda webmaster konusunda neredeyse her kategoride satış yapan var. Herkesin işini hakkıyla yaptığına eminim ama şöyle bir bakış açısı ve düşünce eklemek istiyorum.
X hizmet veriyorum ve kazanç garantili diye ilanlar oluyor. Gereken yapıldığı takdirde kazanç garantisi veriliyor veya verilmiyor. Lakin sektörü böyle şişirmek normal mi ? Bu soruyu sorunca aklıma "zaten bitmiş bir hizmet ki ısrarla pazarlanıyor" ifadesi geliyor.
Yani tam anlayamadım. Geçmişte bir kaç tanesini denedim ve pişman oldum. Sektör hakkında hizmet veriliyor eyvallah ama ne başında ne sonunda tam anlamıyla profesyonel bir şey göremiyorsunuz. Maksat sadece satışı yapıp geçmek gibi geliyor. Onun yerine alıcı düzgünce her konuda bilgilendirilse ve alıcı da kendini o iş için uygun mu değil mi diye tartsa keşke.
Şimdi madem şüphen olacak alma o zaman diyen çıkar. Sorun o değil. Zaten gelir sağlamak için arayışta olan birini bir miktar kazanç gösterip ikna etmeniz gayet olağan. Sonrasında kişi o gelir modelini sürdürecek teknik bilgi ve stratejiye sahip olmadığı için hüsranla karşılaşıyor. Bu durumda foruma ve ilanlara karşı ön yargısı oluşuyor.
İşini düzgün ve gerçekten profesyonelce yapan arkadaşları tenzih ediyorum.