Aynı durumu yaşamayanlar halinden anlaması çok zor. Ben de o yaşlarda benzer şeylerden geçtim ve halen aynıyım zevk alma durumu iyice kendini kaybetti. Bir süre düzeliyorum sonra yine hemen yok oluyor. Aslında eskiden birazda olsa vardı ama şartlar ekonomik durum sosyal çevre vs iyice kendini kaybetti. Tabi pişmanlık duyduğum bazı şeyler var özellikle kendimi geliştirme konusunda. O yüzden azmini asla kaybetme iş konusunda dil konusunda kendini geliştir. Ama önce insanın zevk alması gerekiyor onun için beslenme uyku spor sosyallik ilk olarak ön planda olması lazım. Neyin eksik olduğunu bulmak çok önemli. Seni motive edecek şeylere yönel.
Mesela bir kız arkadaşının olması hedeflerin için daha çok çabalamanı sağlayabilir. Aynı şekilde beni de ayakta tutan tek sebebim ailem. Seçenekler arttıkça biraz daha hayata bağlanırsın. Kesinlikle spor yap özgüvenin yerine gelecektir. Kimsenin dediklerine kulak asma kendin yaşayacaksın sonuçta. Kendini bi silkele ne yapsam mutlu olurum diye sor ve hemen başla.