Öncelikle webmaster forumu olan r10 dan ve sizlerden özür diliyorum ama içimi döküp cevap alabileceğim kimse olmadığı için konu açmak istedim. Yorumlarınızı okuduktan sonra da konuyu silebilirsem talep yollayacağım.
Ne kadar açmak istemesemde tavsiye alacağım kimse yok.
18 yaşındayım hazır gıda vs. beslenmekten dolayı şeker ve kolestrol çıktı. Üniversite sınavına hazırlanıyorum lise son sınıftayım. Hiç bir şeyden zevk alamıyorum. Ders çalışmak istemiyorum, bilgisayarım kaldırmadığı için oyun girmiyorum, dışarı çıkmak istemiyorum (çıksamda bazı sebeplerden dolayı anca haftada 2-3 gün internet kafede 1 saat geçiriyorum). Günümün çoğu saati boş geçiyor. Spor yapmıyorum, hobim yok, tatile sık çıkmam en son 2 yıl önce 1 günlüğüne gitmişliğim var. Hayatım okula gidip gelmekten ibaret. Son yılım olduğu için zor dayanıyorum. Ders çalışmadığım, çalışsamda 2-3 gün sonra her şeyi unuttuğum için kazanacağımı düşünmüyorum. Eğer kaybedersemde bir daha girmeyi düşünmüyorum ama ailemle fikirlerim uyuşmuyor. Dersten kafamı kaldırmamamı kaybetsemde bir daha girmemi istiyorlar ama benim herhangi bir hayalim yok hiç bir şeyden zevk almıyorum. Kazansamda olur, amele olarak çalışsamda olur veya olursa freelance yazılımcıda olsam olur. Sonuçta ne olursa olsun ileriki yıllarda da aynı hayatı yaşayacağımı düşünüyorum bu sefer sadece evden işe olacak. Hayatta olmamın dayanmamın tek nedeni ailem zaten. Hayatta nasıl bir amaç edinebilirim, yaptığım işlerden, dersimden nasıl zevk alabilirim sizden nasihat istiyorum. Konuyu her açtığımda tartışma yaşandığı için akıl alabileceğim dertlerimi dökebileceğim kimsem yok.