Neden iki gözün, iki kulağın var?
Açıklayayım. İki kulağımız varki iki taraftan gelen sesleri de doğru düzgün algılayabilelim. İki gözümüz var ki her alanı net bir şekilde seçebilelim. Fakat şuan tam olarak benim saçma diye kastettiğim noktaya parmak basıyorsunuz. Benim kastettiğim şey neden iki gözümüzde de göz yok birinde takma göz var. Neden verimli istihdam yaratmak yerine gereksiz kullanışsız parçalara ayırmışım. Benim babam matematikçi ve alanında gerçekten sayılı biri. Bu matematik mühendisliği onun okuduğu zamanlarda ortaya çıkmıştı. Onunda dediğine göre saçmalıktan başka bir şey değildi ve okuyanların büyük çoğunluğu işsiz kalmıştı. Cevabınıza gelecek olursam. Burda insanların düşüncelerini merak ettim ve bir soru sordum. Bu tarz alaycı bir cevap vererek ise siz sadece laf kalabalığı yapmış oluyorsunuz. Eğer bir cevabınız yoksa lütfen beni engelleyin ya da cevap vermeyin. Eğer varsa ciddi cevaplarınızı ve fikirlerinizi merak ediyorum. Dediğim şey yazdığınızın tam tersi.
Katılıyorum. Ciddi anlamda gereksiz bölümler var. Ayrıca gereksizlerin yanında birleştirilmesi gereken bölümler de var. Yurt dışındaki iyi üniversitelerdeki bölümleri 3 parçaya ayırıp 3'er bölüm açıyoruz. Bunun sonucunda üniversiteler 4 senelik bölümün 2.5 senesini boş derslerle dolduruyor. Ayrıca kısıtlı bir alana odaklandığı için mezun kişi piyasa ihtiyaçlarına cevap veremiyor.
Bazi üniversitelerde ciddi anlamda komik bölümler var. İnternetten 6 ayda öğrenilecek bilgileri toplayıp bölüm kuruyorlar.
Tam olarak demek istediğim şey de bu. Çok basit şeylerle doldurmuşuz ayırarak. Değerli yorumunuz için de teşekkürler