Trafiğin aktığı yerde bulunmak istiyorlardır
Dışarıdan birisi ev bakmaya gelip gidemiyor artık. Sarı site sayesinde il, ilçe, mahalle, haritadan bakma imkanı olduğu için daha cazip geliyor. Örnek vereyim, İzmir'de Öğretmen Emlak vardı. Ama bunu atıyorum İstanbul'dan birisi bilmez. Google'a İzmir Yeşilyurt ev yazacak da, site denk gelecek de, zaten portföyü de Remax kadar geniş olmayacağı için ben tercih etmem açıkçası. Hem sarı sitede sahibiyle direkt muhatap olmak varken, emlakçıya onbinlerce lira komisyon vermek, e yani
Sarı site varken gerek yokki, bir tane blogspot domain yönlendirme ( website zorunluluğu kanun olduğu için )
Emlakçı yine sarı site ve x emlak ile çalışmaya devam etsin, tabi ki öylesi daha mantıklı ama her türlü bir website şart bence. Bulunduğum bölgede biri website yaptırmış, ads reklam vermiş 1. sırada çıkıyor. 2. sırada sarı site ve 3 sitede x emlak var. İncelediğim Emlakçı x emlak ile anlaşmalı. 3 sayfadaki sitede 7. sıradaki ilan ona ait ve aylık ödeme yapıyor orası için. O orada kalsın birde onu Google sonuçlarına dahil edelim reklamda verirse 1. sıraya koyalım sonuçta arama yoksa parası da gitmeyecek..
Kaçınız googledan daire arıyorsunuz? İnsanlar milyonlarca dolar yatırım yapılan emlakjet vb sitelere bile girmiyor. Herkes sarı siteden bakıyor. Kurumsal kimlik için web sitesi bence kesinlikle gerekli. Fakat daha öteye gidemez. Kimse oradan bakıpta daire almaz. Sadece alacağı mülke aracılık yapan emlak firmasını araştırmak için siteyi ziyaret edebilir.
Hiç kimse Google'da bölgesel arama yapmıyor diye genelleyemeyiz. Ben Turistik bir bölgedeyim evler 4 milyon ile 50 milyon arasında genellikle villa satılıyor, bir website ne kaybettirebilir ki.