Selamlar Dostlar,
Ufak çaplı bir laptop arayışında olduğum için bir sitedeki ilanlara bakıyorum. Ara ara da satıcılarla diyaloğa girmekteyim. Çok garip insanlar var. Bir kısmı da çok kurnaz. Yoran müşteri tipi olmamak için hep sıcakkanlı, pratik, net yaklaşırım insanlara. Çünkü satıcılar kadar müşteriler de problem; bilirim.
Sorduğum sorular: - Cihazda ezilme, yavaşlık, soru işareti uyandıracak herhangi bir problem var mıdır? - Basic oyun performansı nasıl? - Kablosuz Wi-Fi kullanımında herhangi bir problem var mı? Aldığım Cevap Tarzı: kardşm çk beklentiyr girnek için çok para vermek gerek cihaz resmlerdeki gibi işte alacaksan maus da veriyorum Satıcıların Çoğunda Gördüğüm Sorunlar: - İlanda belirtilmemiş ve önemli bir sorunu muhabbet sırasında araya sıkıştırıvermek. ("Arada kaynar gider, satışımı yaparım." düşüncesi.) - Cihaz parçalarının sigara gibi dönülmesi, sök-taklar, iyisini çalıp kötüsünü müşteriye iteleme uğraşı. - 3 liralık mala 6 lira fiyat yazmak. - Malı gereksiz övmek. İlan başlığında "kusursuz" kelimesi var. Detaya bir giriyorsun, cihaz ekranında 50 kuruş boyutunda ölü piksel mevcut. Defalarca işlem görmüş, yere düşmüş vs.
Hem muhabbet olsun, hem de bu haramzade kasa insanlara karşı dikkat uyandırmak için açtım başlığı. İkinci el elektronik ürün alımlarında kişinin ticari profiline, konuşma ve hitabetine, ürün resimlerine detaylı bakın derim. Mağdur olmak çok kolay. Bunu gördüm.
İyi forumlar.