01-02-2024, 16:40:39
|
| | | Üyelik Tarihi: 10-06-2018
| |
Alıntı: Anestezy Nickli Üyeden Alıntı
Elinize sağlık bende şöyle amatörce sağdan soldan bulduğum kodlar ile bazı geliştirmeler yapmıştım paylaşmak istedim belki işine yarayan olur :
Ödeme sayfasında şirket adı ve vergi numarası ekleyerek admin panelinde sipariş detaylarında belirgin hale getirerek kendi anlayacağım gibi basit bir hale getirmiştim daha doğrusu muhasebede çalışan ekip arkadaşımız için en basit hale getirmek istemiştim : Kod: add_action( 'woocommerce_admin_order_data_after_billing_address', 'kurumsal_fatura_meta_box' );
function kurumsal_fatura_meta_box( $order ){
echo '
<b><font color="red">KURUMSAL FATURA! ( BOŞ İSE BİREYSEL! ) </font></b>
   
';
echo '
<p><font color="red"><b>Şirket Adı:</b></font> ' . get_post_meta( $order->get_id(), '_kurumsal_fatura_sirketi', true ) . '
 
';
echo '
<font color="red"><b>Vergi Numarası:</b></font> ' . get_post_meta( $order->get_id(), '_kurumsal_fatura_vergi_numarasi', true ) . '
';
}
add_action( 'woocommerce_checkout_create_order', 'save_kurumsal_fatura_fields', 20, 2 );
function save_kurumsal_fatura_fields( $order, $data ){
if( isset( $_POST['_kurumsal_fatura_sirketi'] ) ) {
$order->update_meta_data( '_kurumsal_fatura_sirketi', sanitize_text_field( $_POST['_kurumsal_fatura_sirketi'] ) );
}
if( isset( $_POST['_kurumsal_fatura_vergi_numarası'] ) ) {
$order->update_meta_data( '_kurumsal_fatura_vergi_numarasi', sanitize_text_field( $_POST['_kurumsal_fatura_vergi_numarasi'] ) );
}
}
add_action( 'woocommerce_after_checkout_billing_form', 'kurumsal_fatura_fields' );
function kurumsal_fatura_fields( $checkout ) {
echo '
' . __('Kurumsal Fatura Bilgileri') . '
';
woocommerce_form_field( '_kurumsal_fatura_sirketi', array(
'type' => 'text',
'class' => array('kurumsal-fatura-sirketi form-row-wide'),
'label' => __('Fatura Şirketi'),
'placeholder' => __('Fatura Şirketi'),
), $checkout->get_value( '_kurumsal_fatura_sirketi' ));
woocommerce_form_field( '_kurumsal_fatura_vergi_numarasi', array(
'type' => 'text',
'class' => array('kurumsal-fatura-vergi-numarasi form-row-wide'),
'label' => __('Vergi Numarası'),
'placeholder' => __('Vergi Numarası'),
), $checkout->get_value( '_kurumsal_fatura_vergi_numarasi' ));
echo '
';
} | Hocam çok teşekkürler öncelikle çok kullanışlı olmuş. Ödeme sayfasında şirket adı ve vergi numarası eklediğin scripte TCKN de ekleyebiliyor musun? zorunlu olarak. çok ihtiyacım var 20'den fazla eklenti denedim. farklı scriptler denedim çalışmadı doğru dürüst.
|