Alıntı
Hetzner godaddy istese yapardım hocam? Çünkü bi siteler global ve güvenilir. Senin benim haricimde bu siteleri bilen yabancı insanlarda var. Bu siteye kimliğimle selfie atsam bir hacker bir yıl sonra gelse hackerin bilgisine göre değişir ama max 1 gün sürer benim kimlikli selfieli fotoğrafımı alması? Niye böyle bi riski alayım sorabilir miyim? Bizdede gelişse global olsa bir firma onada seve seve veririm. Bu konu ülkeyle yada kişiyle alakalı değil. Ülkemizde bu tür sitelere güvenemiyorum konu bu. TC bilgilerim zaten orda burda dağıldı isteyen 10 dk da ulaşır. Ama selfieli kimliğimle başkası benim adıma binance hesabı açarsa yada bunu kontrol eden keyubu çalışanı yarın öbür gün işten çıktığında bu bilgileri resimleri alıyorsa ne yapacağım cevaplar mısınız sorumu lütfen hocam?
Kesinlikle haklısınız ben size bilgilerinizi verirdiniz vermezdiniz demiyorum. Bir sağlayıcı olarak godaddy nasıl istiyorsa şu an bahsi geçen firmanın da doğrulama için sizden bazı bilgileri istemeye hakkı vardır. Siz vermezsiniz hizmetinizi iptal edersiniz orası zaten size kalmış. Bu kadar basit. Ama şu şu firma benden kimlik bilgisi istedi "saçmalık" deyip konu açmanız manasız. Küçük büyük, yerli veya yabancı bütün sağlayıcılar aynı kanunları uyguluyorlar.
Bu arada evet eğer hesap bilgilerinizde, ödeme yaptığınız kartta veya telefon numaranızda bir uyuşmazlık yoksa zaten talep edilmemesi gerekir. Bu işlemleri sağlayıcılar genellikle riskli hesaplar için uyguluyor.