Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Onlara kalsa kimse iş yapamaz" deyip tabanın altına iş yaptırdığı zaman da bir taban fiyatı olmasının anlamı kalmıyor ki. Elbette 400 TL ile 2000 TL ye yapilan logonun arasında kalite farkı var ama müşteri bunun farkında değil. Sonuç itibariyle sadece ucuz fiyat veren kazanıyor.
750₺ taban fiyat varken 400₺’ye iş yapanlar kazanıyor olamaz Bir kere kafadan %50 zarardalar. Forumda günlük 3-5 logo işi için ilan açılıyor diyelim. Her gün, ucuza yaptığı için -imkansız olsa da- tüm işleri aynı kişi alıyor diyelim.

Günde 5 logo üreten kişi profesyonel tasarımcı değildir. En fazla operatördür.
Günde 10 saat aralıksız çalıştığını varsayarsak, 2 saatte çıkarılan şey de logo değildir. Olsa olsa legodur.
5*400: 2000₺ bizim sektör için, logo tasarımı konusunda, kazanç değildir.
Bu kişilerin aldıkları iş sayısı sizinkinden en çok 1 fazladır. Zaten piyasa belli, iş sayısı belli, tasarımcı sayısı belli.

Ayda 10 iş yapsa 4K, 20 iş yapsa 8K. Her gün 1 iş yapsa dahi 12K kazanç olur. 30 farklı insanın, 30 farklı işin karşılığında bu rakam komik bile sayılabilir.

Bu noktada kendimize şunları sormamız gerekiyor.

Ben, ayda 30 mu yoksa 1 işle mi 12K kazanmak istiyorum?
Rakiplerim 750 liraya iş yapamayıp 400’e çeken kişiler mi olmalı yoksa 10K’ya iş yapmayan kişiler mi?
Portfolyom, 400-750 liralık işlerle mi yoksa XX.XXX liralık işlerle mi dolu olmalı?
Müşteri kitlem kural çiğnemeyi normalleştirmiş ve bunu kendine hak edinmiş kişiler mi olmalı yoksa işin hakkını verip işi yapana saygı duyan mı?

Bunlar sorulduğunda birçok sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağını ve fayda sağlayacak başka sorular sorduracağını düşünüyorum.