Evet arkadaşlar geçen haftalarda ads reklamıma saldırdılar. İçerisindeki bayiyeyi bitirene kadar uğraşmışlar arkadaşı tespit ettim ip adresinden istanbulda gözüküyor kendisi ( Bu konuya değineceğiz. )
Saldırıdan sonra reklamları kapattım. Aradan bir iki gün geçti site kit içerisinden bir baktım ki sitenin görüntülenmeleri çok yükselmiş paid search kaynağından geliyordu çoğu.
Sitedeki eklentilere güncelleme gelmiş hepsini güncelledim site uçtu , kritik bir hata oluştu diyor admin panelde yok , sitede sadece bu yazı var anladım birşeyler olduğunu woocommerce yeni sürümden kaynaklanan hata wordpress güncellemesi ve sonrasında woocommerce gelen 8.5.2 güncellemesinde sorun var onu kurunca gidiyor iki gün felan uğraştım ara ara bakarak hatanın hangi güncellemede olduğunu bulmak ve woocommerce yeni güncellemesiyle çalıştırmak için. Elementorun yeni versiyonunu yükleyincede site çökmüyor ama elementor sayfalarıda açılmıyor. Elementorle yapmış olduğunuz yer varsa sayfada oda bozuluyor.
Neyse siteyi eskisinden de güzel olacak şekilde ayağa kaldırdım site kit'i güncelledim verileri analitycs'ten çektiği için veri kaybı yok tabi.

Durum vaziyet bu şekildeydi. Birşeyler döndüğünü anlayıp siteye nerelerden backlink gelmiş onlara bakayım dedim.
Arkadaşın yaptığı yorum backlinklere bakın "hacklink satın al" anahtar kelimesi benim en çok tıklanan ve sıralamaya giren sayfanın linkini vermiş.
Arkadaşlar benim sektörümün aranma hacmi çok düşük , takipçi satın al gibi felan değil google trends'ten bakabilirsiniz , sitem bazı anahtar kelimelerde 4. bazılarında 6. sırada kısa bir sürede bu hale geldi.
Demek istediğim şu , ben kafada 1de değilim ilk 3te bile değilim. Bu neyin çekememezliği ilk 3te olsam kafayı yiyecekler herhalde uyuyamayacaklar.
Tıklama saldırılarından ve backlink saldırılarından korunmak için önerisi , tecrübesi olan varsa yazabilir. Tecrübe satın alınabilen birşey değil sonuçta.
Ads reklamlarına saldırmak , hacklink yapmak hangi kitapta yazar ?
Forumdan bir arkadaşla tartışmış şikayet konusu açmıştım sonra bir hafta banlandım. Bu arkadaş tehdit etmişti seni sıralamadan düşüreceğim sitene saldıracağım diye açık açık şikayet konusuna yazmıştı bunu. Kendisi takipçi işinde herkesin bildiği ve iyi satış yapana birisi. O arkadaş geliyor aklıma sebebide onunda istanbulda olması ve yakın zamanda ondan tehdit almış olmam. Birde tabii bu işi yapan sektördeki rakipler yada yeni başlayanlar.
Ben kimsenin emeğine saldırmadım , reklam çıkan rakiplerin reklamına bile tıklamıyorum sitesini merak etsemde ismiyle arayıp yada domaini yazıp giriyorum.
Bunu yapan arkadaşa rakibimsede , dostum sandığım insansa da , şüphelendiğim kişiysede söyleyecek çok şeyim varda forum kuralları müsade etmiyor gelsin özele söyleyeyim yüzüne
Ben elbet bu backlinkleri kabul etmeyeceğim , yorum işinde yorumların geçmeme olayından sıkılmış bırakmayı düşünüyordum ama sırf siz hasedinizden çatlayıp kudurun diye bu siteyi kafaya oturtacağım bekleyin.
Kötü bir dönemden geçerken bunların olması ve hepsinin arka arkaya gelmesi canımı sıktı sadece buraya kadar okuduysanız vaktinizi aldığım için kusura bakmayın , içimi döktüm sadece

Neyse , kolları sıvayalım. Uyguna Semrush , Ahrefs hesabını kimden buluruz var mı tavsiyeniz ?