Merhabalar, ufak bir borcu kapatmak ve yatırım olsun diye Arora markasının Special Alfa 110 modelini aldım. Her şey o kadar denetimsiz ilerliyor ki 60 Bin ₺ 'ye aldığım motordan kar payı düşülerek bana 48 bin liralık fatura kesilip gönderildi. Daha motora binemeden 1 ay onunla uğraştım. Ardından bildiğiniz üzere her kurye gibi motorun arkasına bir çanta demiri almak için koskoca şirinevlerde motorcu bırakmadım ve zar zor farklı motorun çanta demirini uydurduk. Motoru bana satan bayii kuryeler için üretildi demesine rağmen daha 1. ayımda motora çanta demiri bağlamak için yapılan kaynak demirleri kökünden koptu. Daha motor 1200km komple deposuna kadar yere indirip kaynak demirlerini işinde iyi olan bir kaynak ustasına lama destekleriyle yeniden kaynattırdım. Motoru sökünce ikimizde şok olduk. Kaynak makinesi ile dibinden kopmaması için sadece kaynak atılmış. Usta sağolsun mükemmel bir kaynak yaptı ama arka çantayı işletmediğimden dolayı kullanamadım 30 Aralık gibi arka çantayı işletmek için başvuru yaptım 11 Bin Lira sadece bir çantayı işletmeye ödedim. Arka çantayı mühendisinizin çizdiği proje ile beraber TSE'ye işletmeye götürüyorsunuz, daha sonra TüvTürk den aldığınız randevu ile çantayı tadilat projesi kapsamında işletiyorsunuz. Muayene gitmeden 3 gün önce motorun dijital göstergesi bozuldu, evet durduk yere gösterge gitti. Yetkili servisi aradım 30 günden önce gelmez dediler. Parası ile yaklaşık 3000 Türk Lirasına gösterge sipariş ettim. Gösterge bugün geldi ve göstergeyi taktık ekran hiçbir şekilde yanıt vermedi. Sorununun motorun beyin kısmından kaynaklı olabileceğini tekrar bakacaklarını söylediler. Yaklaşık 1 ay 10 gündür bu işlemlerle uğraşıyorum ve bu sürede yaklaşık 28 bin lira zarara girdim. Geri eve gelirken motorun sol aynası birden yere düştü. Elime aldığımda kaynağından kopmuş bir ayna ile karşı karşıya kaldım. Daha sağlam olsun diye ek parça koyup aynayı kaynattık. Bildiğiniz motoru baştan aşağı motor kısmı hariç her şeyini yeniden elimle düzelttim. Sırf Honda Activa S , Honda Dio, Honda Spacy modellerine 90 100 bin lira vermemek için 60 bin lira olan bu modeli tercih ettim. Harcadığım para motor dahil 90 bin liraya vardı zaten. Eğer beyin arıza yaptıysa ve garantiyi beklemeyecek olsam ortalama 4000₺ de beyin ücreti alacaklar. Siz siz olun kuryelik yapacaksanız şahsi fikrimce Yamaha veya Honda markalarının dışına çıkmayın. Günde 50 60km yol yapılan bu motorlar kurye motoru adı altında satılsa dahi kuryeliği kaldırmıyor. Ben öğrenciyim okul borcunu ödemek için girdiğim kuryelik, okul borcunu unutturdu kendine çalıştırmaya başladı. günde 3 saat kuryelik yapmama rağmen motor bu halde. 9 saat 10 saat çalışan arkadaşlar için 3000km'yi göremezsiniz bile 1000kmden beri bu sorunlarla uğraşıyorum. Şu an 5300km de ve gün geçtikçe daha fazla sorun çıkartıyor. Tekrardan bir motor alacak olsam 100 bin dahi olsa Honda markasından vazgeçmem. Bu süre zarfında çalışamadığım için muhasebe ücreti ve devlete ödediğimiz sabit vergiler de işliyor. Size bir arkadaş tavsiyesi eğer bir motor alacaksanız 30 bin lira fazla olsun iyi marka olsun...