Hocam sana dostane şekilde gerçeği söyleyeyim. Sana verilen cevapları okudum çoğu hayal ürünü. Adam bul tehdit et diyen bile çıkmış yada evi sen aldın mı isteğin kirayı talep edersin vs
bunlar tamamen uydurma.
Ben hem ev sahibiyim hem kiradayım. Hem bir kiracımla mahkemeliğim hem ofislerimden birinin sahibi ile.
şimdi öncelikle daireyi sen aldığında eski kira kontratı aynen geçerli bu 1. Dediğin gibi kendim taşınacağım diyebilirsin. (Evi aldığın ay evi aldığına dair tebligat, 6 ay sonra eve taşınacağına dair ihtarname çekerek) ama çok didiklenir. Didiklenmese bile itiraz ederse kafadan yaz 3 yıl.
Kiracıyı kolay kolay evden çıkaramazsın. Nispeten gayrimeşru yollar tek çare fakat ters teperse 3 kuruşluk birikim yapacakken cezaevine girip o evi tazminat yada şikayetinizi çekin diye hibe etmekte var. Sadece 5 yılı geçseydi önceki kiracı kira tespit davası nispeten hızlı sürüyor ve istinad yolu kapalı.
Dediklerimin hepsi avukatlardan öğrendiğim bilgilerdir.
Allah yardımcın olsun.
Mahkeme işi uzatacak orta yolu bulup anlaşmayı düşünüyorum diğer türlü uzadıkça uzayacak benimde evlilik durumlarım var çok fazla bekletemiyorum.