Bize okulda verilen eğitim ezberci sisteme dayalıydı. Şu ana kadar çoktan ingilizceyi öğrenmem gerekirdi birazcik geç kalmış olabilirim.22 yaşındayım. Kendimi geliştirmek için bir şeylere adım atmaya ve yapmaya çalışıyorum. Ama hani o ilk adımı atmak her zaman zordur ya bunu kırmak istiyorum. Üniversite bitmeden aradan ingilizceyi çıkarmak istiyorum ama bir yandan kpss bir yandan ingilizce bir de tez nasil olur bilmiyorum. İngilizceyi nasıl öğrenebilirim?
Herhangi bir kursa gitmek mi yoksa dile maruz kalarak mı oğrenmek sizce hangisi?
İngilizceyi öğrenenler film izleyerek öğrenmeyi tercih ettiklerini söylüyorlar genelde ama.
Hocam ilk önce bence b1 derecesine kadar grammeri bitirmiş olmak lazım, b1 derecesinden sonra kişi artık bağımsız öğrenebilme yeteneğini kazanıyor. ilk önce b1 derecesine kadar grammer öğrenin derim daha sonrasında bilgilerinizi daha da çok geliştirmeniz için dile maruz kalmalısınız, hemde her anınızda. telefonunuzun dilini ingilizce yapın, okuduğunuz makaleler, yazılar, podcast'ler herşey ama herşey ingilizce olsun, demem şudur ki her daim maruz kalın, böylelikle kelime bilginiz gelişir ve birde lütfen kelime öğrenirken öğrendiklerinizi kendiniz cümleler yazarak bir cümle içinde kullanın. kelime bilginiz ilerledikçe de b1 sonrası grammer bilginizi arttırarak gelişiminize gelişim katabilirsiniz. son olarak şunuda ekliyim; asla ingilizce öğrenirken acele etmeyin, ettiğiniz acele kadar unuttuğunuz bilgi olur.