SaatciAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bilgisayar mühendisiyim daha 32 gb ramlik ne oyun oynayabildim ne o kadar ram e ihtiyaç duyacak bi iş yaptım. 16 dan düşük kasar, 16 dan yüksek boşa cep yakar. Adam render mı alacak hard 4k oyun mu oynayacak, öyle yüksek oynayacaksa laptopla ne işi var, masaüstü kurardı ? neye göre konuşuyorsunuz? Sadece konuşuyorsunuz gibi duruyor.
Bilgisayar mezunu olmanız sizi bu işin kompetanı yapmıyor, yada bilir kişi mercisi olmuyorsunuz. Kendinize pay biçmeyin! 1 yıl sonra 16GB RAM'e ihtiyacı olursa ne olacak? 16GB RAM alacak ve arada geçen bir yıl için zamlı ödeme yapacak! Sizin elinizde imkan yoktur, 32GB'lık oyun oynayacak; o yüzden oynayamamışsınızdır. Arka planda 16GB RAM olsa ve arka planda Chrome, R10 açıkken Warzone oynasa, 1080P'de yine ortalama 12-13GB RAM dolu olacak. 1TB SSD yeter demişsiniz, nereden biliyorsunuz; belki kişinin resim ve video arşivi var? Belki render alacak? Olabilecek en iyi senaryoda, fiyat ve performans açısından en iyi ürünü sunmak gerekiyor. İleriye dönük düşünmek gerekiyor; bu tür cihazlar her 6 ayda bir yenilenmiyor!