Bu şekilde önermiyorum. Evet yaptıkları iş basit görünüyor ama bir mali müşavir ile anlaşırsanız yararlanabileceğiniz desteklerden, yeni çıkan kanunlardan sonuna kadar yararlanabilirsiniz.
Bende muhasebe basit bir iş diye uygun ücretli biriyle anlaşmıştım ilk yıl. Ne kosgeb desteğinden ne de herhangi farklı destekten yararlandım. Onbinlerce liram boşa gitti.
Sonra yıl sonu geldi. Neleri gider gösterebilirim neleri gösteremem bilmediğim için kazanamadığım paranın vergisini ödedim.
Kısacası iyi bir mali müşavir şirketin direğidir bence.
evet ama unutmamak lazım ki muhasebeci ile çalışmak ayrı mali müşavir ile çalışmak ayrı. mali müşavire ihtiyaç duymak iiçn baya baya anonim şirket, büyük cirolu ithlat ihracat işleri falan yapmak lazım. doğrusu benim yazılım işinde cirolar yüksek olmasına rağmen mali müşavire hiç ihtiyaç duymadım. anonimler ve holdingler için zaten bir zorunluluk orası tamam ama küçük işletmeler için anlam ifade edeceğini sanmam. mali müşavire ihtiyaç duyan şirketin yönetim kurulu zaten müşavirle falan ilgilenmez, kimdir nedir kaç para verilir ilgilenmez. ciroların o derece büyük olması gerekir...