FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bildiğim kadarıyla şirket sahipleri kendi muhasebelerini tutabiliyorlar. zaten muhasebeci de sisteme sizin şifrenizi kullanarak giriyor. şifresi çalışmaya başladığınızda sizin adınıza alıyor ve kullanıyor. muhasebe programları beyanname vs işlerini zaten otomatik online hallediyor. bu şifreyi vergi dairesinden almaya kalktığınızda cart curt ediyorlar ama biraz diklenince veriyorlar. ben şirketin son iki üç yılında bu işleri bir arkadaşıma ücretsiz hallettirmiştim. öyle ahım şahım bir fatura girişi falan da yoktu zaten. bu muhasebe olayı soyguna dönüştü. hani desen ki seni vergiden kurtarıyor falan, o da değil. bildiğin sekreterya işini yapıyorlar. maliye bunu senin benim yapmamı istemiyor. bahaneleri hata yapabilecek olmamız. sanki muhasebeciler yapmıyor, ben ne rezillikler temizlemek zornda kaldım...

bir de online muhasebe sistemleri var. daha uygun olabilir belki... bir bakın derim...
Bir mali müşavir olarak dediğinize katılmıyorum. Ne demek sekretarya arkadaşım ? 3 yıl staj yapıyoruz binlerce sınava giriyoruz. Doktora gittiğinizde diyebiliyor musun reçeteyi sen yazma ben yazarım kendim diye.

İşini takip etmeyen birine denk gelmiş olabilirsin. Ama tüm mali müşavirler böyle diye genelleme yapamazsın. Adama bak ya.. Sen yüzlerce binlerce sınava gir. Yüzlerce binlerce sayfa kanun oku. Adam sekretarya işini yapıyor desin. Senin firman mini minicik bir firma olabilir. O yüzden ihtiyaç duymayabilirsin. Kanundaki bir kelime ile yüzbinlerce lira kara geçen şirketler var.