Merhaba dostlar ;

Bu ay başında bir arkadaşımla izmir ' e doğru motosikletle gazlarken izmir otobanında motorumdan vurma sesi geldiği için çekiciyle servise çektik. Açıkçası çekicinin üzerindeyken ekipten bir arkadaşım motorda Egzoz olduğu için servise getirmeden öncelikle sökelim orjinali takalım dedi. Bende gerek yok adam gibi gidip durumu anlatalım , zaten egzozu takalı 1.000km oldu bundan kaynaklı bir sorun çıkarmazlar diye söyledim.

İncelemeler sonrasında motorun sağ silindiri sıyırdığını söyledi . Bunun içinde ortalama 100-160 bin tl arasında masraf çıkardılar. ( sandık motor bile gerekebilir ) Durumun kesinlikle Egzoz ile alakası yok fakat motorda egzoz olduğu için motorumu garanti dışı bırakmışlar.

Evet egzoz motoru garanti dışı bırakabilir. Yasal olarak bu hakları var fakat egzoz ile hiç bir alakası olmadığını servisinde bilmesine rağmen böyle bir işlem uygulaması çok saçma. Yasal olarak bilirkişi ya da motorcu avukat tanıdığı olan varsa çok sevinirim. Tek amacım yasal olarak egzoz bu motora silindir hasarı veremez diye bilir kişi raporu almak. Aprilia garanti vermese de egzoza bağladıkları için bunları tüm sosyal medya da rezil etmek istiyorum. Millet 50 bin liralık motora egzoz takıp bir şey olmazken benim 500 bin tl lik motora taktığım egzoz 1.000km sonra silindir çizilmesine bağlamaları çok komik.

Fakat marka karalamasından dava açılmaması için bu yüzden resmi bir evrak bekliyorum. Bu evrağı aldıktan sonra motorum salonumda süs olarak bile kalabilir sorun yok. Yeter ki bu rezilliği herkese duyurabileyim.

Olayın sonunda diyorum ki , keşke egzozu söküp götürseydim. Fazla erkeklik yapmaya gerek yok.

Olay günü ;