Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında daha fazla yazmak istemiyordum ama son mesajım olsun.

Sizin yorumunuza katıldığım noktalar da var, katılmadığım noktalar da.

Öncelikle Google ADS ve Google Adsense çalışma mantığını çok iyi anlamamız lazım. Adsense hangi şartlarda nasıl reklam çıkartıyor, kime öncelik veriyor, hangi firmalar bu şartlara uyuyor gibi bir çok etkenler var. Bunları çok iyi analiz etmek lazım. En basit bir açıklaması vardı Adsense'nin, bir sayfa içerisinde 3 adet reklam gösterin diyordu. Peki siz 2 veya 1 adet reklam gösterdiğinizde neler olduğunu test ettiniz mi? Bir çok testler yapılmıştır yapanlar da vardır illaki.

Google ADS'de reklam veren olarak düşünün. İstediğiniz web sitesinde reklamınızın çıkmasını istediğinizde size ne gibi şartlar koyuyor. Maliyet olarak, reklam puanı olarak, bunların hepsini çok iyi analiz etmek lazım diyorum.

Çok ince detay ve işçilik var bu sektörde. Normal şartlar da baktığımızda şuan bir web sitesinin reklam tıklaması ister alsın ister almasın. Her bir reklam için bin gösterim başına minimum 30-50 TL arası alması lazım. (Reklam alanı başına 1 reklam geliri için diyorum.)
Tam adamına yazdınız bunları aslında hocam kısaca anlatayım işin bu kısmı adsensede yıllardır var olan birşey bahsettiğiniz şeyleri çok fazla kez test ettim adsense de reklam sayısı arttıkça tbm düşer en doğru yerleşimi bulmak için her reklam alanı için ayrı reklam birimi oluşturup izleyip düşük tıklama alanları kaldırmak gerekir, Bunların haricinde kazancı etkileyen büyük faktörlerden bir tanesi içeriğin zenginliği ve kalitesidir düşük değerli gördüğü içeriklerde en düşük ihale bedelinde olan reklamları sunar reklam dönüşümüde iyi seviyede değilse o ihaledeki reklamlar sunulur, içeriğiniz kaliteli ve zengindir ve niche bir sektördür ama istediğiniz TBM alamıyorsunuzdur bu gibi durumlarda da TBM lock dediğimiz durum olur Adsense konularında ciddi anlamda binlerce detay var hocam