Öncelikce çok ince ve detaylı bir konu, dikkatlice okumanızı rica ediyorum.
Bilmem farkında mısınız paytr havale/eft sisteminde minik bir detay ile buradan haksız bir kazanç elde ediyor?
Nasıl yani o kadar kurumsal firma ne alaka dediğinizi duyar gibiyim.
Şimdi özetliyorum; X bir site olsun, siz bu siteden 1000₺ lik bir ürünü sepete eklediniz, satın alacakken havale eft ile ödeme ödemeyi seçtiniz.
Paytr'nin İBAN numaraları geldi, ve ücreti gönderdiniz. paytr'nin hesabına geçti.
Evet... şimdi ödeme ekranının altında bir ödeme bildirimi formu var onu doldurmanız gerek onu doldurduktan sonra ödemeniz onaylanıyor, peki ya acemi iseniz?
Ya doldurmadı iseniz?
Şimdi bu para Paytr'nin hesabına geçiyor ya?
Biliyor musunuz PAYTR o mağazaya
bildirim göndermiyor?
"X müşterisi 1000₺ yatırdı" diye, ne zaman haber veriyor biliyor musunuz ödeme bildirimini onaylattıktan sonra,
Müşteriye de haber vermiyor?
siz para yatırdınız ama onaylatmanız gerek aksi taktirde mağazaya ödemeniz gitmeyeceği için ürününüz gönderilemez demiyor???
Peki sonra ne oluyor biliyor musunuz?
Mağaza X müşterisinin 1000₺ ye ürün aldığınız bilmiyor?
Aradan günler geçiyor müşteri "ulan 5 gün oldu hala siparişim gelmedi" diye düşünüyor?
Sonra mağazanın destek bölümünden yazıyor ürünüm nerde 5 gün önce ödemeyi İBAN'a attım diye;
Tabi o sürede Şikayetvar vs. süreç tamamen mağazanın zararına müşteri mağazayı suçlu biliyor.
Ardından biz müşteriye "Paytr den ödeme bildirimi yapmanız gerekiyor diyerek yönlendiriyoruz ve müşteri yaparsa eğer, ödeme onaylanıyor sorun çözülüyor"
Şimdi... peki ya müşteri hiç ses çıkarmazsa?
Veya ödemeyi paytr'ye attı ama ödeme bildirimi yapmıyor ise?
Misal müşteri 1000₺ gönderdi ve "ödeme bildirimi" yapmadı?
Müşteriye kim bunu hatırlatacak? Mağaza hiçbir şekilde bilmiyor...
Eee Paytr'de 1000₺ attınız ama ödeme bildirimi yapmadınız demiyor?
Sözün özü o paraya ne oluyor biliyor musunuz?
İade isteyene kadar Paytr'ye kalıyor

hem de sonsuza kadar.
Müşteri eğer iade isterse veya ödeme bildirimi yaparsa herşey çözülüyor, ama müşteri İBAN'a gönderdikten sonra onaylama yapmazsa
o para paytr'de kalıyor. Sıfır hizmet %100 kazanç, gönderen kişi iade isteyene kadar
Bu şekilde onlarca müşterim parasını PAYTR'ye attı ve o paralar müşterime geri ödenmedi,
Düşünsenize 5000₺ bir ayakkabı alıyorsunuz ayakkabı size gelmiyor, para ise aracı ödeme firmasında kalıyor.
Bir Allahlın kulu da bu para hakkımız değil "Ürünü göndermedik, e mağazaya da transfer etmedik" iade edelim demiyor?
Burada suç mağazada değil, çünkü para hem
mağazaya yatmıyor hem mağazaya bildirilmiyor? konuşmalardan müşterinin ödeme bildirimi yapamadığını ve parasının paytr'de kaldığını görebilirsiniz. Bu müşteri şuan kayıp ve parası hala paytr'de
Benden böyle onlarca müşteri parasını paytr'de bıraktı her ay böyle onlarca kişi kalsa ki bir sürü mağaza var bu paralar hangi hakla paytr'de kalıyor?
Sonuçta müşteri mağazadan
ürün almak için ücret gönderiyor, sonra küsüp giden müşterinin parası Paytr'de kalıyor.
Bu şekilde yüzlerce kişi olsa temiz para, o parayı geride ödemiyorlar bildiğin haksız kazanç?
Adam 10.000₺'lik ürün aldı, ödeme bildirimi yapamadan öldü diyelim.
Kkimse ürün göndermedi.
eee bu ücret paytr'nin mi oldu?
ÖDEME BİLDİRİMİ YAPILMADI İSE BENİM BİLDİĞİM 3-7 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE GÖNDEREN HESABA İADE EDİLİR, Etiken olması gereken budur.
Belki kanunen de böyle bilmiyorum, ama parayı göndersinler ve onaylama yapmasınlar da bizim cebimize kalsın gibi bir sistem kurulmuş.
Ödeme bildirimi aşamasını da; sms onaylama tc kimlik girme vs. gibi zorlaştırmışlar ki başarısız olursa o para nasılsa bizim hesabımızda durumu var, Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu gibi bir durumu yaşadınız mı kendileriyle mail yolu ile iletişime geçtim cevap vermediler.