Çok güzel bir soru teşekkür ederim. Şimdi muhtemelen makine öğrenimine bıraktığınız bir teklif stratejisi kullanıyor olmalısınız. Yani, maksimum tıklama, maksimum dönüşüm, hedef gösterim vb. bunları kullanmamalısınız. Hele ki dönüşümler kurulmamışsa hiç elinizi değdirmemenizi öneririm. Peki ne yapacağız. Teklif olarak manuel tbm seçebilir ya da maksimum tık başı kullanacaksanız da örneğin 3 tl yi geçmeyecek şekilde kural belirleyebilirsiniz. Bu sayede anahtar kelime dışında amerikadan antartikadan saçma sapan iplerden botlar gelmemiş olur.
Bu vaka da daha önce yaşandı

Bu haftaki vaka örneklerinden biri olacak. Google dışında, rakip sahte tıklama saldırıları alırsanız:
https://www.r10.net/google-adwords-a...post1084674267 bu konuma göz atabilirsiniz. Sorunuz için tekrar teşekkür ederim
Hocam selamlar, cevabınızı okudum bende aynı durumun bir değişik varyasyonu var:
Hesabımda dönüsümler kurulu, maksimum donusum elde etmeye ayarlı hesap. Gunluk bir butce verdim ama donusum olacaksabutceyi üzerine cıkarmasına izin verdim, sabit bir tıklama başı maliyet yok.
Şimdi bu şekilde 3 ay önce reklam cıkıyordum, dönüsümlerden memnundum. 2 ay ara verdim fakat bu sefer sadece reklam cıkılan ulkeleri degistirdim artı bir de gecmisi analiz edip gereksiz anahtar kelimleri rapordan bakıp negatifledim. Simdi günde cok tıklama geliyor, cok butce harcıyor (3 aya gore daha fazla) fakat daha az donusum rapor ediyor, gelen leadler de ne hikmetse 3 ay onceki kadar kaliteli değil.
Şimdi hocam ben performansımı artırmak icin gereksiz ulkeleri bloklarken ve gereksiz kelimeleri negatiflerken nasıl oluyor da daha fazla butce yemesine ragmen benim lead kalitem dustu? Yani soyle soyleyebilirim maddi olarak 3 kat fark etti yani reklamdna 3 ay oncesine gore 3 kat zarar ettim.
Donusumlerde (donusumler kurulu ve kontrol ettim sorun yok) maksimum donusum degil de SABİT donusum bası fiyat mı vermeliyim.
Kimileri de reklamı kapat ya da kampanyayı kapat yeni kampanya ac, ya da hesabı kapat yeni hesap ac diyor. Bunlar mantıklı mı bunlar da cozum olabilir mi?
Şimdiden tesekkurler